Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z cukinii i pomidorów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="amatorka" data-source="post: 350391" data-attributes="member: 782"><p>Ostatnio wypróbowana z zeszytu "Lubię gotować"</p><p></p><p>4 nieduże cukinie</p><p>40 dag pomidorków koktajlowych- ja dałam normalne pokrojone w ósemki</p><p>łyżka oliwy</p><p>2 cebule</p><p>4 ząbki czosnku</p><p>po 2 łyżki natki i mięty</p><p>łyżka soku z cytryny</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p>2 cm kory cynamonu</p><p>kilka pokruszonych nitek szafranu</p><p></p><p></p><p>Cukinię pokroić w plasterki (ja kroiłam w kostkę), cebulę i czosnek tak samo. Warzywa dusić dodając cynamon i szafran ok. 8-10 min, mieszając co jakiś czas. Zdjąć z ognia, dodać pomidory, natkę i miętę. Przestudzić w temp. pokojowej.Przed podaniem dodać sok z cytryny i doprawić. Podawać z grzankami z serem.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="amatorka, post: 350391, member: 782"] Ostatnio wypróbowana z zeszytu "Lubię gotować" 4 nieduże cukinie 40 dag pomidorków koktajlowych- ja dałam normalne pokrojone w ósemki łyżka oliwy 2 cebule 4 ząbki czosnku po 2 łyżki natki i mięty łyżka soku z cytryny sól pieprz 2 cm kory cynamonu kilka pokruszonych nitek szafranu Cukinię pokroić w plasterki (ja kroiłam w kostkę), cebulę i czosnek tak samo. Warzywa dusić dodając cynamon i szafran ok. 8-10 min, mieszając co jakiś czas. Zdjąć z ognia, dodać pomidory, natkę i miętę. Przestudzić w temp. pokojowej.Przed podaniem dodać sok z cytryny i doprawić. Podawać z grzankami z serem. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z cukinii i pomidorów
Top
Bottom