Sałatka z czerwona fasolą w stylu meksykańskim

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
smoked_paprika_chicken_mex_salad.JPG

3 pomidory
1 mała zielona papryka
1 czerwona cebula
1 puszka czerwonej fasoli (ok. 1 szklanka)
1/2 puszki kukurydzy (ok. 1/2 szklanki)
1 łyżka siekanej natki pietruszki

dressing:
3 łyżki oleju
1,5 łyżki octu winnego
1 łyżka keczupu
1 łyżka soku z cytryny
1/2 łyżeczki kuminu (kmin rzymski, nie kminek)
1/4 łyżeczki suszonego tymianku
sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

Składniki dressingu mieszamy.
Fasolę i kukurydze odsączmy z zalewy po czym chwilkę płuczemy pod bieżącą wodą na sicie. Odstawiamy do odcieknięcia.

Pomidory kroimy w kawałki, paprykę w kostkę a obraną cebulę w grube pióra.

Warzywa mieszamy z dressingiem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Na zdjęciu podana z pieczonym kurczakiem w wędzonej papryce (klik).
 

Załączniki

  • smoked_paprika_chicken_mex_salad.JPG
    smoked_paprika_chicken_mex_salad.JPG
    109.3 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy