Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z czosnkiem niedźwiedzim
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1608437" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Sałatka z czosnkiem niedźwiedzim</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]94819[/ATTACH]</p><p></p><p>4 pomidory</p><p>1 ogórek</p><p>spora garść niedźwiedziego czosnku</p><p>3 jajka</p><p>150 g zielonych szparag</p><p>100 ml majonezu</p><p>100 ml jogurtu</p><p>Po łyżeczce soli i pieprzu</p><p></p><p>1 Jajka ugotować i drobno pokroić.</p><p>2 Szparagi pokroić na kawałki i gotować (jeszcze lepiej na parze) 8 minut. Schłodzić.</p><p>3 Pomidora pokroić na kawałki, pozbywając się pestek.</p><p>4 Ogórka zetrzeć na tarce i odcisnąć nadmiar płynu.</p><p>5 Czosnek niedźwiedzi pokroić w paski.</p><p>[ATTACH=full]94820[/ATTACH]</p><p>6 Wszystko wymieszać z majonezem i jogurtem. Doprawić solą i pieprzem</p><p></p><p>Ps1 Można bez problemu zmniejszyć ilość majonezu i jogurtu.</p><p>Ps2 Potrawa była inspirowana przepisem Sałatka z czeremszy z Podróży kulinarnych Roberta Makłowicza, a odcinek poświęcony był smakom Galicji.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1608437, member: 140"] [SIZE=14][B]Sałatka z czosnkiem niedźwiedzim[/B][/SIZE] [ATTACH=full]94819[/ATTACH] 4 pomidory 1 ogórek spora garść niedźwiedziego czosnku 3 jajka 150 g zielonych szparag 100 ml majonezu 100 ml jogurtu Po łyżeczce soli i pieprzu 1 Jajka ugotować i drobno pokroić. 2 Szparagi pokroić na kawałki i gotować (jeszcze lepiej na parze) 8 minut. Schłodzić. 3 Pomidora pokroić na kawałki, pozbywając się pestek. 4 Ogórka zetrzeć na tarce i odcisnąć nadmiar płynu. 5 Czosnek niedźwiedzi pokroić w paski. [ATTACH=full]94820[/ATTACH] 6 Wszystko wymieszać z majonezem i jogurtem. Doprawić solą i pieprzem Ps1 Można bez problemu zmniejszyć ilość majonezu i jogurtu. Ps2 Potrawa była inspirowana przepisem Sałatka z czeremszy z Podróży kulinarnych Roberta Makłowicza, a odcinek poświęcony był smakom Galicji. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z czosnkiem niedźwiedzim
Top
Bottom