- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
pół kilo fasolki szparagowej
3 - 4 pomidory
garść ziaren słonecznika
sos:
po garści różnych ziół (bazylia, koperek, natka, mięta, oregano)
oliwa
1 nieduży ząbek czosnku
sól
pieprz
ciut octu z czerwonego wina (niekoniecznie, ale ja lubię
)
Fasolkę gotować w osolonej wodzie.
Ostudzić
Pomidory obrać ze skóry i pokroić w kostkę
Składniki sosu zmiksować.
Fasolkę przykryć pomidorami, polać sosem i posypać słonecznikiem.
Proste, prawda?
3 - 4 pomidory
garść ziaren słonecznika
sos:
po garści różnych ziół (bazylia, koperek, natka, mięta, oregano)
oliwa
1 nieduży ząbek czosnku
sól
pieprz
ciut octu z czerwonego wina (niekoniecznie, ale ja lubię
Fasolkę gotować w osolonej wodzie.
Ostudzić
Pomidory obrać ze skóry i pokroić w kostkę
Składniki sosu zmiksować.
Fasolkę przykryć pomidorami, polać sosem i posypać słonecznikiem.
Proste, prawda?
