- Lis 1, 2004
- 28,999
- 1
- 0
500 g fasolki szparagowej
300 g pomidorów koktajlowych
6 jajek
spora garść orzechów nerkowca
1 limonka
chili w proszku
oliwa cytrynowa
pół łyżeczki musztardy Dijon
sól
pieprz
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Nerkowce wsypać do niedużego żaroodpornego naczynia, wcisnąć sok z połowy limonki, posypać hojnie chili i solą. Piec 15 - 20 minut, w tzw międzyczasie zaglądać i sprawdzać czy się nie przypalają
Orzechy powinny się zarumienić a sok wyparować
Przestudzić, rozdrobnić.
Fasolkę obrać i gotować około 9 - 10 minut. Odcedzić i przelać zimną wodą
Pomidory pokroić.
Oliwę cytrynową, musztardę, sok z drugiej połowy limonki, sól i pieprz wymieszać.
Jajka włożyć do wrzącej wody, gotować 6 minut. Schłodzić i obrać delikatnie.
Połączyć wszystkie składniki i polać sosem. Posypać orzechami
300 g pomidorów koktajlowych
6 jajek
spora garść orzechów nerkowca
1 limonka
chili w proszku
oliwa cytrynowa
pół łyżeczki musztardy Dijon
sól
pieprz
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Nerkowce wsypać do niedużego żaroodpornego naczynia, wcisnąć sok z połowy limonki, posypać hojnie chili i solą. Piec 15 - 20 minut, w tzw międzyczasie zaglądać i sprawdzać czy się nie przypalają
Orzechy powinny się zarumienić a sok wyparować
Przestudzić, rozdrobnić.
Fasolkę obrać i gotować około 9 - 10 minut. Odcedzić i przelać zimną wodą
Pomidory pokroić.
Oliwę cytrynową, musztardę, sok z drugiej połowy limonki, sól i pieprz wymieszać.
Jajka włożyć do wrzącej wody, gotować 6 minut. Schłodzić i obrać delikatnie.
Połączyć wszystkie składniki i polać sosem. Posypać orzechami