- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
(na podstawie Beets, Leaves and Limes Fiony Smith)
180g bulghuru
4 wiosenne cebulki, posiekane
2 lodygi selera naciowego, posiekanego
2 papryki, bez pestek i pokrojone w paski
2 jablka, pokrojone na kawalki
Majonez cydrowy:
2 lzyki musztardy gruboziarnistej
2 lyzki syropu jablkowego lub miodu
4 lzyki octu cydrowgo
4 lyzki majonezu
posiekna zielona pietruszka
czarny pieprz
Bulghur wsypalam do miseczki i zalalam zimna woda, przykrylam i odstawilam na 1 godzine. Ziarenka maja byc al dente. Przelozylam na sito i odcisnelam nadmiar wody.
Do miski wlozylam warzywa, bulghur i jablka. W innej misce polaczylam ze soba skladniki dressingu. Podalam z zielona pietruszka.
180g bulghuru
4 wiosenne cebulki, posiekane
2 lodygi selera naciowego, posiekanego
2 papryki, bez pestek i pokrojone w paski
2 jablka, pokrojone na kawalki
Majonez cydrowy:
2 lzyki musztardy gruboziarnistej
2 lyzki syropu jablkowego lub miodu
4 lzyki octu cydrowgo
4 lyzki majonezu
posiekna zielona pietruszka
czarny pieprz
Bulghur wsypalam do miseczki i zalalam zimna woda, przykrylam i odstawilam na 1 godzine. Ziarenka maja byc al dente. Przelozylam na sito i odcisnelam nadmiar wody.
Do miski wlozylam warzywa, bulghur i jablka. W innej misce polaczylam ze soba skladniki dressingu. Podalam z zielona pietruszka.