4-5 jaj ugotowanych na twardo
puszka tuńczyka w sosie własnym
15 dag fasolki szparagowej ugotowanej
2 ziemniaczki ugotowane
szczypiorek
czerwnona papryka
Sos:
5 łyżek oliwy
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz, cukier
Jaja kroję na ćwiarki, fasolkę w krótsze kawałki, ziemniaki z kostkę (jak ktoś lubi może w plasterki), papryke w paseczki. Wszystko oprócz papryki i jaj wrzucam do miski, dodaje osączonego tuńczyka, posypuje posiekanym szczypiorkiem, zalewam sosem, na wierzchu układam ćwiartki jaj i paseczki z papryki
puszka tuńczyka w sosie własnym
15 dag fasolki szparagowej ugotowanej
2 ziemniaczki ugotowane
szczypiorek
czerwnona papryka
Sos:
5 łyżek oliwy
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz, cukier
Jaja kroję na ćwiarki, fasolkę w krótsze kawałki, ziemniaki z kostkę (jak ktoś lubi może w plasterki), papryke w paseczki. Wszystko oprócz papryki i jaj wrzucam do miski, dodaje osączonego tuńczyka, posypuje posiekanym szczypiorkiem, zalewam sosem, na wierzchu układam ćwiartki jaj i paseczki z papryki