- Sty 27, 2006
- 4,394
- 1,845
- 113
Salatka z jajkami przepiorczymi
Naprawde bardzo smaczna, robilam z wedzona makrela. Autorka twierdzi, ze mozna robic i z watrobka dorsza, miesem, wedlina, malzami - kto co lubi
Mozna i bez dodatkow - tez bedzie smacznie
Przepis pochodzi od Cariny z rosyjskiegoo Carina-forum
- 8 gotowanych jajek przepiorczych
- 4 srednie ugotowane ziemniaki
- 1/2 czerwonej cebulki
- 300 g salaty
- 200 g wedzonej ryby
- 2 marchewki
- 1 duze jablko
- 100 g oliwek
Sos
- 2 l.h. musztardy
- 60 ml. oliwy z oliwek
- 2 l.st. soku cytrynowego
- 1/2 l.h. miodu (wedlug uznania)
- 1/2 l.h. soli
- 1/4 l.h. czarnego pieprzu
- 1 zabek czosnku
- 1 l. st. pokrojonego koperku
Zmieszac wszystkie skladniki sosu i lekko ubic. Uklasdac warstwami: salata, marchew, jablka, ziemniaki, pokrojone jajka, rybe, oliwki, na gore cebule i wszystko polac sosem

Naprawde bardzo smaczna, robilam z wedzona makrela. Autorka twierdzi, ze mozna robic i z watrobka dorsza, miesem, wedlina, malzami - kto co lubi


Przepis pochodzi od Cariny z rosyjskiegoo Carina-forum
- 8 gotowanych jajek przepiorczych
- 4 srednie ugotowane ziemniaki
- 1/2 czerwonej cebulki
- 300 g salaty
- 200 g wedzonej ryby
- 2 marchewki
- 1 duze jablko
- 100 g oliwek
Sos
- 2 l.h. musztardy
- 60 ml. oliwy z oliwek
- 2 l.st. soku cytrynowego
- 1/2 l.h. miodu (wedlug uznania)
- 1/2 l.h. soli
- 1/4 l.h. czarnego pieprzu
- 1 zabek czosnku
- 1 l. st. pokrojonego koperku
Zmieszac wszystkie skladniki sosu i lekko ubic. Uklasdac warstwami: salata, marchew, jablka, ziemniaki, pokrojone jajka, rybe, oliwki, na gore cebule i wszystko polac sosem

Ostatnią edycję dokonał moderator: