Salatka z jarmuzu i persymonow

Kiiri

Moderator
Wrz 30, 2007
3,567
0
0
Kale_and_perssimon_salad.JPG

Przepis z bloga The year in food http://theyearinfood.com/2010/11/kale-and-...t-dressing.html

Robilam wszystko na oko, jezeli ktos chce miec dokladne ilosci, niech spojrzy do oryginalu. Polaczenie smakow - super. Na pewno bedziemy robic jeszcze nie raz


jarmuz, poszarpany na kawalki
sok z cytryny
persymon, pokrojony na kawalki
garsc posiekanych podprazonych pekanow
drobno pokrojona na kawaleczki gorgonzola

sos:
jogurt
oliwa czosnkowa
cytryna
sos Worcestershire
sol i pieprz

Jarmuz musi polezec kilka godzin w soku z cytryny - zmienia to jego smak i wedlug mnie tego kroku nie powinno sie omijac.
Reszte polaczyc 2-3h przed podaniem, wstawic do lodowki do przegryzienia
 

Załączniki

  • Kale_and_perssimon_salad.JPG
    Kale_and_perssimon_salad.JPG
    70.2 KB · Wyświetleń: 0

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Jarmuz jest strasznie nie docenionym warzywem a zawierającym straszną ilość witamin i minerałów . Należy go więcej promować.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy