Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z kaszy gryczanej, młodych buraczków, szparagów i sera.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 1520519" data-attributes="member: 422"><p>Znalazłam kiedyś przepis na podobną sałatkę w necie, zmieniłam i robię tak:</p><p></p><p>szklanka ugotowanej kaszy gryczanej,</p><p>trzy małe buraczki od botwinki,</p><p>sześć zielonych szparagów,</p><p>twaróg, </p><p>sól pieprz,</p><p>oliwa,</p><p>kapinka octu balsamicznego </p><p></p><p>- ugotowaną kaszę podprażam trochę na patelni,</p><p>- szparagi gotuję przez kilka minut, potem kroję na drobniejsze kawałki (zwykle wykorzystuję górną połówkę, dolna jest jednak nieco za twarda),</p><p>- buraczki piekę, jeśli mam czas, albo gotuję (nieobrane) w wodzie z odrobiną soku z cytryny, czasem z tymi czerwonymi łodygami, (można też dodać surowe liście młodziutkiej botwinki, ale to już bez gotowania, bezpośrednio do sałatki), kroję na cienkie talarki,</p><p>- dodaję to wszystko do kaszy, na to kruszę twaróg, dzisiaj oprócz twarogu użyłam bryndzę i kozi ser,</p><p>- skrapiam oliwą i psikam octem balsamicznym (dosłownie jeden psik),</p><p>- nie soliłam już, bo bryndza i kozi ser są słone, poza tym kaszę gotowałam w słonej wodzie.</p><p></p><p>Sałatka jest delikatna w smaku, próbowałam zmienić nieco smak suszonymi pomidorami, ale nie smakowało mi, następnym razem może dodam kilka paseczków papryczki chilli, żeby dodać sałatce pazura. Ciekawa jestem, czy komponowałoby się to z orzechami.</p><p></p><p>Źródła nie podam, bo nie umiem znaleźć.</p><p></p><p>[ATTACH=full]88774[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 1520519, member: 422"] Znalazłam kiedyś przepis na podobną sałatkę w necie, zmieniłam i robię tak: szklanka ugotowanej kaszy gryczanej, trzy małe buraczki od botwinki, sześć zielonych szparagów, twaróg, sól pieprz, oliwa, kapinka octu balsamicznego - ugotowaną kaszę podprażam trochę na patelni, - szparagi gotuję przez kilka minut, potem kroję na drobniejsze kawałki (zwykle wykorzystuję górną połówkę, dolna jest jednak nieco za twarda), - buraczki piekę, jeśli mam czas, albo gotuję (nieobrane) w wodzie z odrobiną soku z cytryny, czasem z tymi czerwonymi łodygami, (można też dodać surowe liście młodziutkiej botwinki, ale to już bez gotowania, bezpośrednio do sałatki), kroję na cienkie talarki, - dodaję to wszystko do kaszy, na to kruszę twaróg, dzisiaj oprócz twarogu użyłam bryndzę i kozi ser, - skrapiam oliwą i psikam octem balsamicznym (dosłownie jeden psik), - nie soliłam już, bo bryndza i kozi ser są słone, poza tym kaszę gotowałam w słonej wodzie. Sałatka jest delikatna w smaku, próbowałam zmienić nieco smak suszonymi pomidorami, ale nie smakowało mi, następnym razem może dodam kilka paseczków papryczki chilli, żeby dodać sałatce pazura. Ciekawa jestem, czy komponowałoby się to z orzechami. Źródła nie podam, bo nie umiem znaleźć. [ATTACH=full]88774[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z kaszy gryczanej, młodych buraczków, szparagów i sera.
Bottom