Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Sałatka z kiełków fasoli mung*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pela" data-source="post: 969441" data-attributes="member: 12418"><p>Źródło: &quot;Kuchnia chińska&quot; R.Buttner, Qiu Chengzhong 1995 r.</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>- 1 średni por</p><p>- 1 średnia marchewka</p><p>- 1 cebula</p><p>- 25 dkg świeżych kiełków fasoli mung (dodałam kiełki z puszki)</p><p>- 2 łyżki oleju sojowego</p><p>- 2 łyżki octu ryżowego</p><p>- 2 łyżki soku z cytryny</p><p>- 1/4 łyżeczki soli</p><p>- 1/4 łyżeczki białego pieprzu</p><p></p><p>Pora oczyścić i umyć.</p><p>Najpierw pokroić na kawałki o długości 3 cm, potem w cienkie słupki.</p><p>Obrać marchew i cebulę.</p><p></p><p>Marchew pokroić w bardzo cienkie słupki, cebulę drobno posiekać.</p><p>Umyć kiełki.</p><p>Na woku rozgrzać olej.</p><p>Stale mieszając przesmażyć cebulę.</p><p>Dodać por i marchew, również mieszając krótko przesmażyć.</p><p>Następnie wmieszać kiełki fasoli i natychmiast zestawić z ognia.</p><p>Warzywa przełożyć do miski - doprawić octem , sokiem z cytryny i solą.</p><p>Sałatkę podawać na ciepło.</p><p></p><p>[ATTACH=full]51972[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pela, post: 969441, member: 12418"] Źródło: "Kuchnia chińska" R.Buttner, Qiu Chengzhong 1995 r. [B]Składniki:[/B] - 1 średni por - 1 średnia marchewka - 1 cebula - 25 dkg świeżych kiełków fasoli mung (dodałam kiełki z puszki) - 2 łyżki oleju sojowego - 2 łyżki octu ryżowego - 2 łyżki soku z cytryny - 1/4 łyżeczki soli - 1/4 łyżeczki białego pieprzu Pora oczyścić i umyć. Najpierw pokroić na kawałki o długości 3 cm, potem w cienkie słupki. Obrać marchew i cebulę. Marchew pokroić w bardzo cienkie słupki, cebulę drobno posiekać. Umyć kiełki. Na woku rozgrzać olej. Stale mieszając przesmażyć cebulę. Dodać por i marchew, również mieszając krótko przesmażyć. Następnie wmieszać kiełki fasoli i natychmiast zestawić z ognia. Warzywa przełożyć do miski - doprawić octem , sokiem z cytryny i solą. Sałatkę podawać na ciepło. [ATTACH=full]51972[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Sałatka z kiełków fasoli mung*
Top
Bottom