- Wrz 16, 2004
- 886
- 0
- 0
Sałatka z kurczaka i kukurydzy
1 puszka osączonej z zalewy kukurydzy konserwowej
1 czerwona papryka,
20 dag gotowanego mięsa z kurczaka
2 kwaśne jabłka,
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Mięso z kurczaka pokroić na małe kawałki. Paprykę umyć pozbawić gniazd nasiennych i drobno posiekać. Składniki połączyć i wymieszać. Przyprawić oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na 1/2 godz.
1 puszka osączonej z zalewy kukurydzy konserwowej
1 czerwona papryka,
20 dag gotowanego mięsa z kurczaka
2 kwaśne jabłka,
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Mięso z kurczaka pokroić na małe kawałki. Paprykę umyć pozbawić gniazd nasiennych i drobno posiekać. Składniki połączyć i wymieszać. Przyprawić oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na 1/2 godz.