- Sty 27, 2006
- 4,394
- 1,845
- 113
Sałatka z kurczaka z czereśniami (wiśniami)
Filet z kurczaka - 200 g
Czereśnie - 150 g
mix sałat - 50 g
Mała czerwona cebula - 1 szt..
Marynata:
Mieszanka ziołowa z chabrami - 1 łyżeczka
Oliwa z oliwek - 1 łyżka
Sól morska - 1 łyżeczka
Dressing:
Oliwa z oliwek - 2 łyżki
Ocet Sherry - 1 łyżka
Brązowy cukier - 1 łyżeczka
Sól morska - 1 łyżeczka
Filety pokroić na 2 części. Filety natrzeć ziołami i solą, wlać oliwę i pozostawić przez 15-20 minut
Cebulę pokroić w cienkie piórka, skropić sokiem z cytryny. Z wiśni lub czereśni usunąć pestki. Jagody wymieszać z cebulą.
Kurczaka usmażyć na patelni do grila.
Wymieszać wszystkie składniki dressingu. Liście sałaty zmieszać z jagodami. Polać dressingiem, kawałki kurczaka pokroić w pasemka, ułożyć na liściach sałaty.

Filet z kurczaka - 200 g
Czereśnie - 150 g
mix sałat - 50 g
Mała czerwona cebula - 1 szt..
Marynata:
Mieszanka ziołowa z chabrami - 1 łyżeczka
Oliwa z oliwek - 1 łyżka
Sól morska - 1 łyżeczka
Dressing:
Oliwa z oliwek - 2 łyżki
Ocet Sherry - 1 łyżka
Brązowy cukier - 1 łyżeczka
Sól morska - 1 łyżeczka
Filety pokroić na 2 części. Filety natrzeć ziołami i solą, wlać oliwę i pozostawić przez 15-20 minut
Cebulę pokroić w cienkie piórka, skropić sokiem z cytryny. Z wiśni lub czereśni usunąć pestki. Jagody wymieszać z cebulą.
Kurczaka usmażyć na patelni do grila.
Wymieszać wszystkie składniki dressingu. Liście sałaty zmieszać z jagodami. Polać dressingiem, kawałki kurczaka pokroić w pasemka, ułożyć na liściach sałaty.

Ostatnią edycję dokonał moderator: