Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z kurczakiem i ananasem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1146253" data-attributes="member: 2721"><p>Oto sałatka, która stała się hitem nie jednej imprezy, a przepis na nią puściłam &quot;w świat&quot; jeszcze na długo przed publikacją tutaj. Jej niewątpliwą zaletą jest to, że można podać ją zarówno na zimno - jako sałatkę, jak i na na ciepło - jako danie obiadowe. Można ją także przygotować wcześniej i odgrzać, nie traci bowiem wcale przez to na smaku</p><p></p><p>[ATTACH=full]64996[/ATTACH]</p><p></p><p>2 woreczki ryżu</p><p></p><p>1 puszka ananasa</p><p></p><p>1 opakowanie rodzynek ( 220 g)</p><p></p><p>1 duża pierś kurczaka</p><p></p><p> </p><p></p><p>marynata:</p><p></p><p>1 łyżeczka żółtej pasty curry ( do nabycia np. w sklepie &#8222;Kuchnie Świata&#8221; )</p><p></p><p>1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki</p><p></p><p>2 łyżki oleju</p><p></p><p>2 łyżki sosu sojowego</p><p></p><p> </p><p></p><p>Składniki marynaty wymieszać.</p><p></p><p>Kurczaka pokroić w drobną kostkę. Marynować przez co najmniej 15 minut.</p><p></p><p>W międzyczasie ugotować ryż.</p><p></p><p>Kurczaka podsmażyć na niewielkiej ilości oleju na dużej patelni lub w woku.</p><p></p><p>Kiedy będzie rumiany, dodać odsączonego z zalewy, pokrojonego w małe kawałki ananasa oraz rodzynki.</p><p></p><p>Dodać ryż, wymieszać.</p><p></p><p>Doprawić ew. solą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1146253, member: 2721"] Oto sałatka, która stała się hitem nie jednej imprezy, a przepis na nią puściłam "w świat" jeszcze na długo przed publikacją tutaj. Jej niewątpliwą zaletą jest to, że można podać ją zarówno na zimno - jako sałatkę, jak i na na ciepło - jako danie obiadowe. Można ją także przygotować wcześniej i odgrzać, nie traci bowiem wcale przez to na smaku [ATTACH=full]64996[/ATTACH] 2 woreczki ryżu 1 puszka ananasa 1 opakowanie rodzynek ( 220 g) 1 duża pierś kurczaka marynata: 1 łyżeczka żółtej pasty curry ( do nabycia np. w sklepie „Kuchnie Świata” ) 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki 2 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego Składniki marynaty wymieszać. Kurczaka pokroić w drobną kostkę. Marynować przez co najmniej 15 minut. W międzyczasie ugotować ryż. Kurczaka podsmażyć na niewielkiej ilości oleju na dużej patelni lub w woku. Kiedy będzie rumiany, dodać odsączonego z zalewy, pokrojonego w małe kawałki ananasa oraz rodzynki. Dodać ryż, wymieszać. Doprawić ew. solą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z kurczakiem i ananasem
Bottom