Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z kurczakiem w przyprawie baharat z grillowanym oscypkiem, żurawiną i avocado
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pela" data-source="post: 917001" data-attributes="member: 12418"><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p>- 1/2 filetu z kurczaka</p><p>- ser halloumi ( zastąpił go polski oscypek)</p><p>- mix sałat i rukola po 1 dużej garści </p><p>- 2 łodygi selera naciowego</p><p>- 1/2 owocu avocado</p><p>- 3 łyżki suszonej żurawiny</p><p>- 1/2 czerwonej cebuli</p><p>- 2 łyżki oliwy</p><p>- 2 łyżeczki mięty (może być suszona, ja kupiłam świeżą w doniczce)</p><p>- 1 łyżka przyprawy baharat (zrobiłam własną mieszankę w oparciu o informacje z sieci: pieprz czarny, gałka muszkatołowa, cynamon, kolendra, kminek, słodka papryka, chili. Pominęłam jednak goździki, bo nie lubię przypraw trzeszczących w zębach)</p><p>- 1 opakowanie sosu sałatkowego &quot;Zioła ogrodowe&quot;</p><p></p><p><strong>Sposób przygotowania:</strong></p><p></p><p>- cebulę pokroić w cienkie piórka, zalać oliwą wymieszaną z miętą, pozostawić na 2 godziny</p><p>- mięso z kurczaka pokroić w bardzo cienkie paseczki, wymieszać z przyprawami, pozostawić w miseczce na 1 godzinę, a potem usmażyć na oliwie</p><p></p><p>[ATTACH=full]47377[/ATTACH] </p><p></p><p>- ser oscypek pokrojony w plastry i krótko grillowany, po ostudzeniu pokrojony w kostkę</p><p></p><p>[ATTACH=full]47378[/ATTACH] [ATTACH=full]47379[/ATTACH]</p><p></p><p>- avocado obrałam ze skórki, pokroiłam w kostkę, lekko skropiłam sokiem z cytryny</p><p></p><p>[ATTACH=full]47380[/ATTACH]</p><p></p><p>- sos z torebki zrobiony według przepisu </p><p>- sałaty opłukać, osuszyć, rozerwać na kawałki</p><p>- seler umyć, osuszyć, pokroić na cienkie paseczki</p><p>- dodać cebulę i żurawinę</p><p></p><p>Składniki ułożyć dowolnie na półmisku lub wymieszać delikatnie w dużej misce - polać dresingiem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]47381[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pela, post: 917001, member: 12418"] [B]Składniki:[/B] - 1/2 filetu z kurczaka - ser halloumi ( zastąpił go polski oscypek) - mix sałat i rukola po 1 dużej garści - 2 łodygi selera naciowego - 1/2 owocu avocado - 3 łyżki suszonej żurawiny - 1/2 czerwonej cebuli - 2 łyżki oliwy - 2 łyżeczki mięty (może być suszona, ja kupiłam świeżą w doniczce) - 1 łyżka przyprawy baharat (zrobiłam własną mieszankę w oparciu o informacje z sieci: pieprz czarny, gałka muszkatołowa, cynamon, kolendra, kminek, słodka papryka, chili. Pominęłam jednak goździki, bo nie lubię przypraw trzeszczących w zębach) - 1 opakowanie sosu sałatkowego "Zioła ogrodowe" [B]Sposób przygotowania:[/B] - cebulę pokroić w cienkie piórka, zalać oliwą wymieszaną z miętą, pozostawić na 2 godziny - mięso z kurczaka pokroić w bardzo cienkie paseczki, wymieszać z przyprawami, pozostawić w miseczce na 1 godzinę, a potem usmażyć na oliwie [ATTACH=full]47377[/ATTACH] - ser oscypek pokrojony w plastry i krótko grillowany, po ostudzeniu pokrojony w kostkę [ATTACH=full]47378[/ATTACH] [ATTACH=full]47379[/ATTACH] - avocado obrałam ze skórki, pokroiłam w kostkę, lekko skropiłam sokiem z cytryny [ATTACH=full]47380[/ATTACH] - sos z torebki zrobiony według przepisu - sałaty opłukać, osuszyć, rozerwać na kawałki - seler umyć, osuszyć, pokroić na cienkie paseczki - dodać cebulę i żurawinę Składniki ułożyć dowolnie na półmisku lub wymieszać delikatnie w dużej misce - polać dresingiem. [ATTACH=full]47381[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z kurczakiem w przyprawie baharat z grillowanym oscypkiem, żurawiną i avocado
Bottom