- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
1 puszka zielonego groszku
4 filety z matiasów
1 średni ziemniak
2 jajka ugotowane na twardo
pomidorki koktajlowe
200 ml majonezu jogurtowego
15 g musztardy dijon
pokrojony szczypiorek
sok z cytryny
sól
pieprz
Filety z matiasów pokroić w cienkie paseczki. Umyty szczoteczką ziemniak ugotować ze skórką. Zimnego ziemniaka i jaja obrać, pokroić w kostkę. Pomidorki pokroić na ćwiartki. Z majonezu, musztardy oraz szczypiorku przygotować dressing i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wszystkie składniki sałatki połączyć z zielonym groszkiem. Wymieszać i doprawić do smaku.

4 filety z matiasów
1 średni ziemniak
2 jajka ugotowane na twardo
pomidorki koktajlowe
200 ml majonezu jogurtowego
15 g musztardy dijon
pokrojony szczypiorek
sok z cytryny
sól
pieprz
Filety z matiasów pokroić w cienkie paseczki. Umyty szczoteczką ziemniak ugotować ze skórką. Zimnego ziemniaka i jaja obrać, pokroić w kostkę. Pomidorki pokroić na ćwiartki. Z majonezu, musztardy oraz szczypiorku przygotować dressing i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wszystkie składniki sałatki połączyć z zielonym groszkiem. Wymieszać i doprawić do smaku.
