Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z mrożonego bobu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 42005" data-attributes="member: 231"><p>bób mrożony gotować w osolonej wodzie 15-25 minut (trzeba wyłowić i sprawdzić organoleptycznie, bo być do sałatki musi być dobrze ugotowany, żeby ładnie schodziła skórka, ale nie przegotowany, żeby nie wyszła z tego paćka dla niemowląt) </p><p></p><p>ostudzić, obrać delikatnie, dodać: </p><p>-szynkę parmeńską (albo dobrą wędzoną ogonówkę lub coś innego w tej stylistyce wg fantazji)</p><p>-czosnek</p><p>-oliwę</p><p>-balsamico</p><p>-dymkę</p><p>(ciut białego wytrawnego wina)</p><p></p><p>ja lubię na zimno, ale można też:</p><p>szynkę podsmażyć z czosnkiem na oliwie dodać resztę składników i bób (ale tym razem rozmrożony, niegotowany) dolać 1/3 kieliszka białego wytrawnego wina. Mieszać delikatnie, żeby się nie zrobiła breja.Trzymać na patelni na małym ogniu, aż wino wyparuje. </p><p></p><p>polecam też własne wariacje na temat bobu i szynki parmeńskiej - bardzo udana para.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 42005, member: 231"] bób mrożony gotować w osolonej wodzie 15-25 minut (trzeba wyłowić i sprawdzić organoleptycznie, bo być do sałatki musi być dobrze ugotowany, żeby ładnie schodziła skórka, ale nie przegotowany, żeby nie wyszła z tego paćka dla niemowląt) ostudzić, obrać delikatnie, dodać: -szynkę parmeńską (albo dobrą wędzoną ogonówkę lub coś innego w tej stylistyce wg fantazji) -czosnek -oliwę -balsamico -dymkę (ciut białego wytrawnego wina) ja lubię na zimno, ale można też: szynkę podsmażyć z czosnkiem na oliwie dodać resztę składników i bób (ale tym razem rozmrożony, niegotowany) dolać 1/3 kieliszka białego wytrawnego wina. Mieszać delikatnie, żeby się nie zrobiła breja.Trzymać na patelni na małym ogniu, aż wino wyparuje. polecam też własne wariacje na temat bobu i szynki parmeńskiej - bardzo udana para. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z mrożonego bobu
Top
Bottom