- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
przepis pochodzi w gazetki "Cucina Moderna"
3 ogórki (dobrze by je było trzymać w lodówce przed przyrządzeniem sałatki, będzie orzeźwiająca )
1 cytryna
1 łyżeczka musztardy
natka - u nas szczypiorek
sól
4 kromki chleba (tostowego)
oliwa
pestki słonecznika (w przepisie ich nie było, ale moim zdaniem fajnie pasują)
Ogórki umyć, obrać i pokroić. Ja je potraktowałam obieraczką - dzięki czemu powstały paski.
Sok z cytryny połączyć z musztardą i solą.
Sosem zalać ogórki i odstawić na 10 minut.
Chleb posmarować / skropić oliwą*, pokroić w kostkę , wrzucić pod grilla w piekarniku i upiec. Pamiętać o obracaniu
Ogórki lekko osączyć.
Skropić je oliwą, posypać natką / szczypiorkiem i grzankami
3 ogórki (dobrze by je było trzymać w lodówce przed przyrządzeniem sałatki, będzie orzeźwiająca )
1 cytryna
1 łyżeczka musztardy
natka - u nas szczypiorek
sól
4 kromki chleba (tostowego)
oliwa
pestki słonecznika (w przepisie ich nie było, ale moim zdaniem fajnie pasują)
Ogórki umyć, obrać i pokroić. Ja je potraktowałam obieraczką - dzięki czemu powstały paski.
Sok z cytryny połączyć z musztardą i solą.
Sosem zalać ogórki i odstawić na 10 minut.
Chleb posmarować / skropić oliwą*, pokroić w kostkę , wrzucić pod grilla w piekarniku i upiec. Pamiętać o obracaniu
Ogórki lekko osączyć.
Skropić je oliwą, posypać natką / szczypiorkiem i grzankami