Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sałatka z ogórków.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mariaanna" data-source="post: 748043" data-attributes="member: 8029"><p>2kg ogórków lub cukini</p><p>0.5kg papryki</p><p>0.5kg cebuli</p><p>0.25kg marchwi</p><p>1 główka czosnku</p><p>4 łyżki cukru</p><p>1/4 szklanki octu</p><p>1/4 szklanki oleju</p><p>2 łyżki soli</p><p>pieprz(do smaku)</p><p>natka pietruszki(dużo)</p><p></p><p>Ogórki pokroić w plasterki,paprykę w paski, a cebulę w pół-plastry.Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Czosnek i natkę drobno posiekać.</p><p>Wszystkie składniki zmieszać i zostawić na 5-6 godzin.Następnie przełożyć do średniej wielkości słoików i pasteryzować ok.15-20 min.Nadaje się jako dodatek tak do dań mięsnych -jak i do ryb, a nawet do kanapek.</p><p>Jest to jedna z ulubionych sałatek, które robię i polecam.</p><p>Na zdjęciu po wymieszaniu składników.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mariaanna, post: 748043, member: 8029"] 2kg ogórków lub cukini 0.5kg papryki 0.5kg cebuli 0.25kg marchwi 1 główka czosnku 4 łyżki cukru 1/4 szklanki octu 1/4 szklanki oleju 2 łyżki soli pieprz(do smaku) natka pietruszki(dużo) Ogórki pokroić w plasterki,paprykę w paski, a cebulę w pół-plastry.Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Czosnek i natkę drobno posiekać. Wszystkie składniki zmieszać i zostawić na 5-6 godzin.Następnie przełożyć do średniej wielkości słoików i pasteryzować ok.15-20 min.Nadaje się jako dodatek tak do dań mięsnych -jak i do ryb, a nawet do kanapek. Jest to jedna z ulubionych sałatek, które robię i polecam. Na zdjęciu po wymieszaniu składników. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sałatka z ogórków.
Top
Bottom