- Wrz 30, 2007
- 3,567
- 0
- 0
Nieco zmodyfikowany przepis z BBC Good Food Magazine
zielenina - ja dalam rukole i salate Romano, w przepisie polecaja cykorie
ocet balsamiczny
oliwa
sol
troszke masla,
2-3 lyzek cukru
70g pekanow
kilkanascie winogron
garsc pokruszonego twardego niebieskiego sera
1. W rondelku rozpuscic maslo i cukier. Wrzucic orzechy i podsmazac z 5 min do skarmelizowania. Wyciagnac je i pozwolic im postygnac na papierze do pieczenia
2. Zielenine porwac na kawalki, wrzucic do miski, doprawic oliwa, octem balsamicznym.
3. Wylozyc zielenine na talerze, posypac orzechami, winogronami przekrojonymi na pol i serem
SMACZNEGO

zielenina - ja dalam rukole i salate Romano, w przepisie polecaja cykorie
ocet balsamiczny
oliwa
sol
troszke masla,
2-3 lyzek cukru
70g pekanow
kilkanascie winogron
garsc pokruszonego twardego niebieskiego sera
1. W rondelku rozpuscic maslo i cukier. Wrzucic orzechy i podsmazac z 5 min do skarmelizowania. Wyciagnac je i pozwolic im postygnac na papierze do pieczenia
2. Zielenine porwac na kawalki, wrzucic do miski, doprawic oliwa, octem balsamicznym.
3. Wylozyc zielenine na talerze, posypac orzechami, winogronami przekrojonymi na pol i serem
SMACZNEGO
