Sałatka z pekińskiej kapusty

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Sałatka z pekińskiej kapusty

Sa_atka_z_chinskiej_kapusty.JPG

600 g pekińskiej kapusty
2 puszki mandarynek (odsączonych 300g)
100 g gotowanej szynki

dressing:
150 g zmielonego białego sera z domieszką ziołową
5 łyżek śmietany 30 %
4 łyżki soku z mandarynek
2 łyżki octu
garść posiekanej pietruszki lub bazylii
sól i pieprz

1.Kapustę szatkujemy. Szynkę kroimy w kostkę. Mandarynki odsączamy od soku.
2.Wszystkie te składniki mieszamy że sobą.
3.Wszystkie składniki na sos mieszamy i wylewamy na sałatę. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut by się smaki przegryzły.
 

Załączniki

  • Sa_atka_z_chinskiej_kapusty.JPG
    Sa_atka_z_chinskiej_kapusty.JPG
    463.2 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,139
0
36
bardzo fajna i apetyczna ta sałatka! zastanawiam się czy mogę dać świeże mandarynki, nigdy nie używałam puszkowych i nie wiem czy się różnią
icon_lol.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Puszkowe są słodsze i bez skórki. I dokładnie na tyle inne, na ile inna jest brzoskwinia z puszki od surowej.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy