- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Sałatka z pekińskiej kapusty
600 g pekińskiej kapusty
2 puszki mandarynek (odsączonych 300g)
100 g gotowanej szynki
dressing:
150 g zmielonego białego sera z domieszką ziołową
5 łyżek śmietany 30 %
4 łyżki soku z mandarynek
2 łyżki octu
garść posiekanej pietruszki lub bazylii
sól i pieprz
1.Kapustę szatkujemy. Szynkę kroimy w kostkę. Mandarynki odsączamy od soku.
2.Wszystkie te składniki mieszamy że sobą.
3.Wszystkie składniki na sos mieszamy i wylewamy na sałatę. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut by się smaki przegryzły.

600 g pekińskiej kapusty
2 puszki mandarynek (odsączonych 300g)
100 g gotowanej szynki
dressing:
150 g zmielonego białego sera z domieszką ziołową
5 łyżek śmietany 30 %
4 łyżki soku z mandarynek
2 łyżki octu
garść posiekanej pietruszki lub bazylii
sól i pieprz
1.Kapustę szatkujemy. Szynkę kroimy w kostkę. Mandarynki odsączamy od soku.
2.Wszystkie te składniki mieszamy że sobą.
3.Wszystkie składniki na sos mieszamy i wylewamy na sałatę. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut by się smaki przegryzły.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: