- Gru 22, 2007
- 728
- 0
- 0
Jeszcze na nią nie pora, ale akurat rzuciła mi się w oczy, gdy przeglądałam swoje przepisy. Nie widzę tu takiej więc wpisuję:
1 kg pieczarek + 1 kg cebuli - udusić na 1 szkl oleju.
1 kg papryki + 1 kg zielonych pomidorów - nasolić ok. 3 łyżki soli, odstawić na 4 - 5 godz.
Wszystko razem potem wymieszać, wlać 1/2 szkl octu, 15 dkg cukru, trochę pieprzu.
Zagotować wszystko. Pasteryzować ok. 3 - 5 minut.
1 kg pieczarek + 1 kg cebuli - udusić na 1 szkl oleju.
1 kg papryki + 1 kg zielonych pomidorów - nasolić ok. 3 łyżki soli, odstawić na 4 - 5 godz.
Wszystko razem potem wymieszać, wlać 1/2 szkl octu, 15 dkg cukru, trochę pieprzu.
Zagotować wszystko. Pasteryzować ok. 3 - 5 minut.
Ostatnią edycję dokonał moderator: