Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z pieczonego łososia i selera naciowego.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kokos" data-source="post: 1744616" data-attributes="member: 58108"><p>Bardzo prosta ale ostatnio ulubiona u nas. </p><p></p><p>Składniki: </p><p>500g filet z łososia skropiony sokiem z cytryny, natarty solą, wędzoną papryką, odrobiną chili (co kto lubi) + oliwa </p><p>2-3 łodygi selera naciowego pokrojone w drobną kostkę </p><p>mała czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę </p><p>6-8 rzodkiewek tez pokrojonych w kostkę </p><p>posiekany koperek i natka pietruszki </p><p>Na sos: majonez z sokiem z cytryny i musztardą (moim zdaniem najlepiej pasuje dijon) + świeżo mielony pieprz i sól do smaku </p><p></p><p>Łososia upiec w piekarniku, ale tak żeby był jeszcze bardzo soczysty. Ja wyciągam, jak jest jeszcze trochę surowy, żeby przypadkiem nie przesuszyć. Chwilę ostudzić, podzielić na płatki. </p><p>Wymieszać z pozostałymi składnikami i sosem. Schłodzić przed podaniem. </p><p></p><p>Niestety zdjęcie mam już tylko resztek, kilka razy wymieszanych, wiec płatki łososia zdążyły się porozpadać na mniejsze kawałki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kokos, post: 1744616, member: 58108"] Bardzo prosta ale ostatnio ulubiona u nas. Składniki: 500g filet z łososia skropiony sokiem z cytryny, natarty solą, wędzoną papryką, odrobiną chili (co kto lubi) + oliwa 2-3 łodygi selera naciowego pokrojone w drobną kostkę mała czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę 6-8 rzodkiewek tez pokrojonych w kostkę posiekany koperek i natka pietruszki Na sos: majonez z sokiem z cytryny i musztardą (moim zdaniem najlepiej pasuje dijon) + świeżo mielony pieprz i sól do smaku Łososia upiec w piekarniku, ale tak żeby był jeszcze bardzo soczysty. Ja wyciągam, jak jest jeszcze trochę surowy, żeby przypadkiem nie przesuszyć. Chwilę ostudzić, podzielić na płatki. Wymieszać z pozostałymi składnikami i sosem. Schłodzić przed podaniem. Niestety zdjęcie mam już tylko resztek, kilka razy wymieszanych, wiec płatki łososia zdążyły się porozpadać na mniejsze kawałki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z pieczonego łososia i selera naciowego.
Top
Bottom