Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z pieczonych buraków, fety i oregano
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1420260" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Sałatka z pieczonych buraków z fetą i oregano</strong></p><p>autorstwa Donny Hay,</p><p></p><p> znaleziona u AgusiH: <a href="http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2007/08/filet-z-kurczaka-z-saatk-buraczkow.html" target="_blank">http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2007/...-buraczkow.html</a></p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>750 g upieczonych w folii lub ugotowanych buraczków, obranych i pokrojonych w ósemki </p><p>1-2 łyżki oliwy extra vergin </p><p>sól morska </p><p>1/2 łyżeczki cynamonu </p><p>1 łyżeczka mielonego kardamonu </p><p>150 g sera feta pokrojonego w kostkę</p><p></p><p>Sos:</p><p>2 łyżki masła </p><p>1 łyżka octu balsamicznego </p><p>2 łyżeczki listków świeżego oregano lub 1 łyżeczka suszonego</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Nagrzać piekarnik do 200 stopni C. Pokrojone buraczki doprawić solą, cynamonem i kardamonem. </p><p>Przełożyć do żaroodpornego naczynia i skropić oliwą. </p><p>Piec przez ok. 15 min. </p><p>W małym rondelku stopić masło, dodać ocet balsamiczny i oregano. Doprowadzić do wrzenia. </p><p>Buraczki wymieszane z fetą polać gorącym sosem.</p><p></p><p><strong>Edycja:</strong></p><p>Zmniejszyłam ilość cynamonu do dwóch solidnych szczypt i kardamonu do nasionek wydlubanych z dwóch strączków i zmiażdżonych w moździerzu. Niby nie było ich dużo, a w gotowej sałatce smak kardamonu i cynamonu był wyraźnie wyczuwalny.</p><p>Buraków nie ważyłam - wzięłam siedem małych sztuk, upieczonych wcześniej w folii aluminiowej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1420260, member: 1024"] [B]Sałatka z pieczonych buraków z fetą i oregano[/B] autorstwa Donny Hay, znaleziona u AgusiH: [URL="http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2007/08/filet-z-kurczaka-z-saatk-buraczkow.html"]http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2007/...-buraczkow.html[/URL] [B]Składniki:[/B] 750 g upieczonych w folii lub ugotowanych buraczków, obranych i pokrojonych w ósemki 1-2 łyżki oliwy extra vergin sól morska 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonego kardamonu 150 g sera feta pokrojonego w kostkę Sos: 2 łyżki masła 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżeczki listków świeżego oregano lub 1 łyżeczka suszonego [B]Wykonanie:[/B] Nagrzać piekarnik do 200 stopni C. Pokrojone buraczki doprawić solą, cynamonem i kardamonem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i skropić oliwą. Piec przez ok. 15 min. W małym rondelku stopić masło, dodać ocet balsamiczny i oregano. Doprowadzić do wrzenia. Buraczki wymieszane z fetą polać gorącym sosem. [B]Edycja:[/B] Zmniejszyłam ilość cynamonu do dwóch solidnych szczypt i kardamonu do nasionek wydlubanych z dwóch strączków i zmiażdżonych w moździerzu. Niby nie było ich dużo, a w gotowej sałatce smak kardamonu i cynamonu był wyraźnie wyczuwalny. Buraków nie ważyłam - wzięłam siedem małych sztuk, upieczonych wcześniej w folii aluminiowej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z pieczonych buraków, fety i oregano
Top
Bottom