Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Salatka z pieczonych burakow, pomaranczy i fety
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1334790" data-attributes="member: 1142"><p>Vano - oto salatka dla Ciebie:</p><p></p><p>600g malych burakow, upieczonych, obranych i pokrojonych w plastry</p><p>1 czerwona cebula</p><p>duza garsc lisci salat</p><p>3 pomarancze, obrane ze skorki, albedo i blony</p><p>150g orzechow, laskowych lub wloskich, uprazonych</p><p>200g greckiej fety</p><p>maly peczek zielonej pietruszki, posiekany</p><p>kielki rzodkiewki</p><p></p><p>Vinaigrette:</p><p>1 lyzka plynnego miodu</p><p>szczypta soli</p><p>szczypta bialego pieprzu</p><p>2 lyzki octu cydrowego</p><p>4 lyzki oliwy z oliwek</p><p></p><p>Przygotowac sos. Pokrojone buraki wlozyc do miski i dodac pare lyzek sosu i porzadnie miska potrzasnac. Cebule pokroic w cieniutkie plasterki (na mandolinie najlepiej). Wlozyc do lodowatej wody i zostawic w niej cebule na 10 min. Odcedzic dobrze.</p><p></p><p>Wylozyc liscie salat na talerz, na nich ulozyc kawalki pomaranczy, posypac orzechami, wylozyc buraki i cebule. Skropic sosem, dodac poruszona fete, pietruszke i kielki. Podac natychmiast.</p><p></p><p>Autorka przepisu jest Fiona Smith.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1334790, member: 1142"] Vano - oto salatka dla Ciebie: 600g malych burakow, upieczonych, obranych i pokrojonych w plastry 1 czerwona cebula duza garsc lisci salat 3 pomarancze, obrane ze skorki, albedo i blony 150g orzechow, laskowych lub wloskich, uprazonych 200g greckiej fety maly peczek zielonej pietruszki, posiekany kielki rzodkiewki Vinaigrette: 1 lyzka plynnego miodu szczypta soli szczypta bialego pieprzu 2 lyzki octu cydrowego 4 lyzki oliwy z oliwek Przygotowac sos. Pokrojone buraki wlozyc do miski i dodac pare lyzek sosu i porzadnie miska potrzasnac. Cebule pokroic w cieniutkie plasterki (na mandolinie najlepiej). Wlozyc do lodowatej wody i zostawic w niej cebule na 10 min. Odcedzic dobrze. Wylozyc liscie salat na talerz, na nich ulozyc kawalki pomaranczy, posypac orzechami, wylozyc buraki i cebule. Skropic sosem, dodac poruszona fete, pietruszke i kielki. Podac natychmiast. Autorka przepisu jest Fiona Smith. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Salatka z pieczonych burakow, pomaranczy i fety
Top
Bottom