Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sałatka z porów.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mariaanna" data-source="post: 900705" data-attributes="member: 8029"><p>Sałatka z porami, jako baza ..</p><p>Wersja oryginalna:</p><p> 1 kg porów</p><p> 1 cebula</p><p> 1 marchew</p><p> 25 dag rzodkwi </p><p> 2 ząbki czosnku</p><p> 1 łyżeczka pokruszonej papryczki chili</p><p>1 łyżka octu winnego</p><p> 3 łyżeczki soli</p><p> 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich</p><p></p><p>Warzywa dokładnie umyć. Pory pokroić w plasterki. Cebulę obrać i posiekać. Rzodkiew i marchew</p><p>zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tak przygotowane składniki wymieszać z solą oraz ze zmiażdżonym</p><p>czosnkiem. Następnie posypać chili oraz orzechami, skropić octem i ponownie wymieszać. Sałatkę</p><p>przełożyć do słoików i pasteryzować 15 min.</p><p></p><p>W mojej wersji oprócz podanych składników- dodaję jabłka starte na grubych oczkach, zamiast rzodkwi </p><p>daję rzodkiewkę&quot;sopel lodu&quot;i więcej marchewki.Po dokładnym wymieszaniu odstawiam ją na ok. pół </p><p>godziny aż puści sok i dopiero wkładam do słoików.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mariaanna, post: 900705, member: 8029"] Sałatka z porami, jako baza .. Wersja oryginalna: 1 kg porów 1 cebula 1 marchew 25 dag rzodkwi 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka pokruszonej papryczki chili 1 łyżka octu winnego 3 łyżeczki soli 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich Warzywa dokładnie umyć. Pory pokroić w plasterki. Cebulę obrać i posiekać. Rzodkiew i marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tak przygotowane składniki wymieszać z solą oraz ze zmiażdżonym czosnkiem. Następnie posypać chili oraz orzechami, skropić octem i ponownie wymieszać. Sałatkę przełożyć do słoików i pasteryzować 15 min. W mojej wersji oprócz podanych składników- dodaję jabłka starte na grubych oczkach, zamiast rzodkwi daję rzodkiewkę"sopel lodu"i więcej marchewki.Po dokładnym wymieszaniu odstawiam ją na ok. pół godziny aż puści sok i dopiero wkładam do słoików. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sałatka z porów.
Top
Bottom