Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Salatka z quinoa, czerwona fasola i papryka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1578158" data-attributes="member: 1142"><p>Robilam ostatnio burgery z quinoa i fasoli, a ze ugotowalam nieco wiecej niz potrzebowalam, to wykorzystalam nadmiar do dzisiejszego obiadu.</p><p></p><p><strong>2 lyzki oleju kokosowego ev</strong></p><p><strong>1 spora czerwona cebula, posiekana w kostke</strong></p><p><strong>4 zabki czosnku, pokrojonew plasterki</strong></p><p><strong>1 pomaranczowa papryka, pokrojona w mala kostke</strong></p><p><strong>2 szklanki slodkich ziemniakow, pokrojonych w mala kostke</strong></p><p><strong>1 szklanka ugotowanej czerwonej fasoli</strong></p><p><strong>2 szklanki ugotowanej czerwonej quinoa</strong></p><p><strong>przyprawy (dalam mielony kumin i 1 czubata lyzke mieszanki Cajun)</strong></p><p><strong>sok z dwoch limonek</strong></p><p><strong>5 lyzek posiekanej swiezej kolendry</strong></p><p><strong></strong></p><p></p><p>Mysle, ze z powodzeniem mozna uzyc innych warzyw - dynie, cukinie, kukurydze marchew etc</p><p></p><p>Olej rozgrzalam w zeliwnym garnku i poddusilam na nim cebulke i czosnek, gdy zmiekly dodalam papryke i slodkie ziemniaki, przemieszalam, garnek przykrylam pokrywka i na malym ogniu dusilam warzywa ok 10 min. Dodalam fasole i quinoa, doprawilam do smaku i gotowalam kolejne 10 min. Na koniec wlalam sok z limonek i raz jeszcze doprawilam. Wmieszalam kolendre. Podalam z grillowanymi filetowanymi udkami kurczaka w Cajun.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1578158, member: 1142"] Robilam ostatnio burgery z quinoa i fasoli, a ze ugotowalam nieco wiecej niz potrzebowalam, to wykorzystalam nadmiar do dzisiejszego obiadu. [B]2 lyzki oleju kokosowego ev 1 spora czerwona cebula, posiekana w kostke 4 zabki czosnku, pokrojonew plasterki 1 pomaranczowa papryka, pokrojona w mala kostke 2 szklanki slodkich ziemniakow, pokrojonych w mala kostke 1 szklanka ugotowanej czerwonej fasoli 2 szklanki ugotowanej czerwonej quinoa przyprawy (dalam mielony kumin i 1 czubata lyzke mieszanki Cajun) sok z dwoch limonek 5 lyzek posiekanej swiezej kolendry [/B] Mysle, ze z powodzeniem mozna uzyc innych warzyw - dynie, cukinie, kukurydze marchew etc Olej rozgrzalam w zeliwnym garnku i poddusilam na nim cebulke i czosnek, gdy zmiekly dodalam papryke i slodkie ziemniaki, przemieszalam, garnek przykrylam pokrywka i na malym ogniu dusilam warzywa ok 10 min. Dodalam fasole i quinoa, doprawilam do smaku i gotowalam kolejne 10 min. Na koniec wlalam sok z limonek i raz jeszcze doprawilam. Wmieszalam kolendre. Podalam z grillowanymi filetowanymi udkami kurczaka w Cajun. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Salatka z quinoa, czerwona fasola i papryka
Top
Bottom