- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Sałatka z rukolą
pęczka rukoli
4 średniej wielkoście pieczarki
5 dag płatków migdałowych
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
sól
Rukolę i pieczarki płuczemy. Następnie kroimy pieczarki w cienkie plasterki, a rukolę rwiemy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym tłuszczu podprażamy płatki migdałowe- gdy wystygną, łącvzymy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku.
pęczka rukoli
4 średniej wielkoście pieczarki
5 dag płatków migdałowych
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
sól
Rukolę i pieczarki płuczemy. Następnie kroimy pieczarki w cienkie plasterki, a rukolę rwiemy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym tłuszczu podprażamy płatki migdałowe- gdy wystygną, łącvzymy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku.