Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z selera konserwowego i sera żółtego
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 989385" data-attributes="member: 2755"><p>Przejrzałam wszystkie przepisy na sałatki z selerem. Trochę było podobnych do tej zrobionej przeze mnie, ale nie było identycznej, więc postanowiłam ją dodać. A przepis pochodzi od mojej przyszłej teściowej. </p><p></p><p>1 słoik selera konserwowego</p><p>150 g sera żółtego</p><p>6-7 plastrów ananasa z puszki</p><p>1 puszka kukurydzy</p><p>1 łyżka majonezu</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Selera odsączamy na sitku. Jeśli mamy dość długie kawałki selera to można je trochę pokroić. Kukurydzę odsączamy, ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach (aby &quot;wąsy&quot; sera były podobnej średnicy jak seler). Plastry ananasa kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki (seler, kukurydza, ser, ananas) wrzucamy do jednej miseczki, dodajemy majonez (ja dodaję go bardzo mało, ale jak ktoś lubi majonez to może wrzucić więcej). Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dokładnie mieszamy.</p><p></p><p>Do sałatki można dorzucić kilka rodzynek, jeśli ktoś je lubi.</p><p></p><p>[ATTACH=full]53690[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 989385, member: 2755"] Przejrzałam wszystkie przepisy na sałatki z selerem. Trochę było podobnych do tej zrobionej przeze mnie, ale nie było identycznej, więc postanowiłam ją dodać. A przepis pochodzi od mojej przyszłej teściowej. 1 słoik selera konserwowego 150 g sera żółtego 6-7 plastrów ananasa z puszki 1 puszka kukurydzy 1 łyżka majonezu sól, pieprz Selera odsączamy na sitku. Jeśli mamy dość długie kawałki selera to można je trochę pokroić. Kukurydzę odsączamy, ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach (aby "wąsy" sera były podobnej średnicy jak seler). Plastry ananasa kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki (seler, kukurydza, ser, ananas) wrzucamy do jednej miseczki, dodajemy majonez (ja dodaję go bardzo mało, ale jak ktoś lubi majonez to może wrzucić więcej). Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dokładnie mieszamy. Do sałatki można dorzucić kilka rodzynek, jeśli ktoś je lubi. [ATTACH=full]53690[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z selera konserwowego i sera żółtego
Bottom