Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z selera naciowego i jabłek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="janie" data-source="post: 368997" data-attributes="member: 131"><p>Kilka łodyżek selera naciowego, 5-6</p><p>4 zielone soczyste jabłka, najlepiej Granny Smith,</p><p>4 jajka na twardo,</p><p>pół pęczka zielonego koperku,</p><p>po 1/2 szklanki kwaśnej śmietany (lub - kto woli - jogurtu) oraz majonezu,</p><p>sól, pieprz biały do smaku,</p><p>1 łyżka pokruszonych orzechów włoskich</p><p></p><p>Łodyżki selera kroimy w plasterki, jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki. Następnie każdą ósemkę kroimy w talarki. Jajka na twardo również staramy sie pokroić na podobne cząstki.</p><p>Składniki mieszamy, dodajemy sól, pieprz, posiekany drobno zielony koperek oraz śmietanę i majonez.</p><p>Jeszcze raz delikatnie mieszamy.</p><p>W salaterce posypujemy po wierzchu okruchami orzechów.</p><p></p><p>Zanim zaczniemy chrupać, dobrze jest pozostawić na godzinkę w chłodnym miejscu, ale niekoniecznie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="janie, post: 368997, member: 131"] Kilka łodyżek selera naciowego, 5-6 4 zielone soczyste jabłka, najlepiej Granny Smith, 4 jajka na twardo, pół pęczka zielonego koperku, po 1/2 szklanki kwaśnej śmietany (lub - kto woli - jogurtu) oraz majonezu, sól, pieprz biały do smaku, 1 łyżka pokruszonych orzechów włoskich Łodyżki selera kroimy w plasterki, jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki. Następnie każdą ósemkę kroimy w talarki. Jajka na twardo również staramy sie pokroić na podobne cząstki. Składniki mieszamy, dodajemy sól, pieprz, posiekany drobno zielony koperek oraz śmietanę i majonez. Jeszcze raz delikatnie mieszamy. W salaterce posypujemy po wierzchu okruchami orzechów. Zanim zaczniemy chrupać, dobrze jest pozostawić na godzinkę w chłodnym miejscu, ale niekoniecznie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z selera naciowego i jabłek
Top
Bottom