Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z soczewicą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Izolda" data-source="post: 866940" data-attributes="member: 1443"><p><strong>Składniki:</strong></p><p>0,5 szklanki zielonej soczewicy</p><p>1 średnia żółta papryka</p><p>1 średni pomidor</p><p>200 - 300g kiszonych ogórków</p><p>garść posiekanej natki pietruszki</p><p>1 - 2 ząbki czosnku</p><p>1 łyżeczka soli</p><p>1 łyżeczka cukru</p><p>1 łyżka soku z cytryny</p><p>1 łyżka oliwy extra vergine</p><p>pieprz </p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Soczewicę zalać 1 szklanką wody, dodać 0,5 łyżeczki soli, gotować aż cała woda się wchłonie, a soczewica będzie miękka (około 30 minut), w tym czasie pokroić warzywa (paski, kostki wg własnych preferencji), do słoiczka po dżemie wrzucić resztę soli, cukier, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i oliwę, zakręcić i energicznie potrząsać aż powstanie emulsja. Ugotowaną soczewicę połączyć z warzywami i sosem, wymieszać i jeść.</p><p></p><p><strong>Moje uwagi:</strong></p><p>Ja tą sałatkę jem na zimno, żeby soczewica szybciej wystygła po ugotowaniu wywalam ją na duży płaski talerz, chwilę mieszam i dodaję do warzyw.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Izolda, post: 866940, member: 1443"] [B]Składniki:[/B] 0,5 szklanki zielonej soczewicy 1 średnia żółta papryka 1 średni pomidor 200 - 300g kiszonych ogórków garść posiekanej natki pietruszki 1 - 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy extra vergine pieprz [B]Wykonanie:[/B] Soczewicę zalać 1 szklanką wody, dodać 0,5 łyżeczki soli, gotować aż cała woda się wchłonie, a soczewica będzie miękka (około 30 minut), w tym czasie pokroić warzywa (paski, kostki wg własnych preferencji), do słoiczka po dżemie wrzucić resztę soli, cukier, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i oliwę, zakręcić i energicznie potrząsać aż powstanie emulsja. Ugotowaną soczewicę połączyć z warzywami i sosem, wymieszać i jeść. [B]Moje uwagi:[/B] Ja tą sałatkę jem na zimno, żeby soczewica szybciej wystygła po ugotowaniu wywalam ją na duży płaski talerz, chwilę mieszam i dodaję do warzyw. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z soczewicą
Top
Bottom