Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z surowym łososiem i papryką.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 1277123" data-attributes="member: 422"><p>Bardzo dobra i bardzo wiosennie wyglądająca sałatka.</p><p>Potrzeba</p><p>filet z łososia</p><p>po jednej papryce z każdego koloru, czyli zieloną, żółtą i czerwoną</p><p>papryczkę chilli</p><p>czosnek</p><p>cebula</p><p>cytryna</p><p>świeży imbir</p><p>zielona pietruszka</p><p>sól, pieprz, maggi</p><p></p><p>- łososia trzeba pokroić w drobną kostkę, skropić obficie sokiem z cytryny i odstawić, żeby przeszedł tym sokiem,</p><p>- cebulę i paprykę pokroić w drobniutką kosteczkę, wkroić trochę papryczki chilli, tu wg uznania, bo to ostre jest,</p><p>- dodać minimum jeden ząbek czosnku, starty lub pokrojony w kostkę, można więcej, też wg tego, czy ktoś lubi czosnek, ja lubię, więc dodaję więcej,</p><p>- dodać odrobinę świeżego startego imbiru i posiekaną zieloną pietruszkę,</p><p>- dodać łososia, doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi (to ostatnie opcjonalnie, ja nie dodawałam).</p><p></p><p>Myślę, że ci, którzy nie lubią ryb surowych, mogą spróbować z łososiem wędzonym. </p><p></p><p>[ATTACH=full]72426[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 1277123, member: 422"] Bardzo dobra i bardzo wiosennie wyglądająca sałatka. Potrzeba filet z łososia po jednej papryce z każdego koloru, czyli zieloną, żółtą i czerwoną papryczkę chilli czosnek cebula cytryna świeży imbir zielona pietruszka sól, pieprz, maggi - łososia trzeba pokroić w drobną kostkę, skropić obficie sokiem z cytryny i odstawić, żeby przeszedł tym sokiem, - cebulę i paprykę pokroić w drobniutką kosteczkę, wkroić trochę papryczki chilli, tu wg uznania, bo to ostre jest, - dodać minimum jeden ząbek czosnku, starty lub pokrojony w kostkę, można więcej, też wg tego, czy ktoś lubi czosnek, ja lubię, więc dodaję więcej, - dodać odrobinę świeżego startego imbiru i posiekaną zieloną pietruszkę, - dodać łososia, doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi (to ostatnie opcjonalnie, ja nie dodawałam). Myślę, że ci, którzy nie lubią ryb surowych, mogą spróbować z łososiem wędzonym. [ATTACH=full]72426[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z surowym łososiem i papryką.
Bottom