Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z suszonymi pomidorami i bekonem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 951205" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis pochodzi z miesięcznika &quot;Kuchnia&quot;. Podaję wersję w proporcji dla 4 osób.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>1 sałata lodowa (niezbyt duża)</p><p>1 czerwona cebula</p><p>8 dkg suszonych pomidorów</p><p>4 plastry bekonu (ok.20 dkg)</p><p>bułka pszenna (4 dkg) pokrojona na grzanki</p><p></p><p><strong>sos</strong> </p><p>50 ml oliwy</p><p>sok z 1 cytryny</p><p>sól, pieprz, cukier</p><p>1/2 łyżeczki musztardy</p><p></p><p>Najpierw przygotowujemy sos. Mieszamy musztardę, sól, cukier i pieprz, póżniej sok z cytryny i stopniowo dolewamy oliwę. Ja zwiększyłam ilość składników, bo do tej ilości sałatki, było go dla mnie stanowczo za mało. Ale to rzecz gustu i pozostawiam Wam do uznania. </p><p>Smażymy bekon, zdejmujemy go z patelni i na pozostałym tłuszczu smażymy grzanki. Umytą i osuszoną sałatę układamy na talerzach (ja ją porwałam na mniejsze kawałki), na niej cebule pokrojoną w plastry. Dodajemy pokrojone pomidory, bekon, grzanki i polewamy sosem. Można udekorować koperkiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 951205, member: 10341"] Przepis pochodzi z miesięcznika "Kuchnia". Podaję wersję w proporcji dla 4 osób. [B]Składniki [/B]1 sałata lodowa (niezbyt duża) 1 czerwona cebula 8 dkg suszonych pomidorów 4 plastry bekonu (ok.20 dkg) bułka pszenna (4 dkg) pokrojona na grzanki [B]sos[/B] 50 ml oliwy sok z 1 cytryny sól, pieprz, cukier 1/2 łyżeczki musztardy Najpierw przygotowujemy sos. Mieszamy musztardę, sól, cukier i pieprz, póżniej sok z cytryny i stopniowo dolewamy oliwę. Ja zwiększyłam ilość składników, bo do tej ilości sałatki, było go dla mnie stanowczo za mało. Ale to rzecz gustu i pozostawiam Wam do uznania. Smażymy bekon, zdejmujemy go z patelni i na pozostałym tłuszczu smażymy grzanki. Umytą i osuszoną sałatę układamy na talerzach (ja ją porwałam na mniejsze kawałki), na niej cebule pokrojoną w plastry. Dodajemy pokrojone pomidory, bekon, grzanki i polewamy sosem. Można udekorować koperkiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z suszonymi pomidorami i bekonem
Top
Bottom