Sałatka z tuńczyka

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
stp65654.jpg


Składniki:

1 puszka tuńczyka w kawałkach (w oleju, odsączony)
1/2 puszki białej fasoli (użyłam cannellini)
2-3 kawałki pieczonej papryki
1 łyżka kaparów
1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny
1 1/2 łyżki soku z cytryny
1/2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku

Tuńczyka i fasolę odsączyć z zalewy, paprykę pokroić w kostkę, dodać kapary. W miseczce połączyć sok z cytryny, oliwę i przyprawy, polać składniki i wymieszać.
Najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem lub na zrumienionych grzankach.

Smacznego!
icon_smile.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy