Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z tuńczyka.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Wlodek1955" data-source="post: 1512321" data-attributes="member: 52944"><p>Składniki:</p><p></p><p> 1 mała kapusta pekińska</p><p> 2 jajka gotowane na twardo</p><p> 1 por (biała część)</p><p>2 ogórki kiszone</p><p> 1 jabłko słodkie</p><p> 1 puszka groszku konserwowanego</p><p> 1 puszka tuńczyka</p><p> kapary z zalewy</p><p> 1 pomidor</p><p> 1 zielony ogórek </p><p> 2 łyżki majonezu</p><p> Sól</p><p> pieprz czarny świeżo mielony</p><p> natka pietruszki</p><p></p><p>Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie kawałek kapusty pekińskiej drobno szatkujemy i przekładamy do miski i lekko solimy. </p><p>Do pokrojonej kapusty dodajemy kawałek drobno pokrojonego pora, obranego ogórka kiszonego pokrojonego w kostkę, </p><p>połówkę jabłka pokrojonego w drobną kostkę, jajka ugotowane obrane i pokrojone w większe kawałki oraz 1/2 małej puszki zielonego groszku. </p><p>Pokrojone składniki doprawiamy pieprzem. Dodajemy majonez i mieszamy składniki. ( Do majonezu można dodać odrobinę jogurtu naturalnego).</p><p> Na niewielki półmisek układamy na brzegach pokrojonego w plastry pomidora i ogórka zielonego - posypujemy solą i pieprzem. </p><p>Na środek półmiska między pomidorem i ogórkiem wykładamy wymieszaną sałatkę z warzyw.</p><p> Odsączonego tuńczyka wykładamy na wierzch sałatki dodając kapary i dekorując natką pietruszki.</p><p> Sałatkę podajemy z pieczywem lub tostami na śniadanie lub kolację.</p><p>Moja ulubiona sprawdzona sałatka.</p><p> Sałatkę spożyć najlepiej tego samego dnia.</p><p> Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Wlodek1955, post: 1512321, member: 52944"] Składniki: 1 mała kapusta pekińska 2 jajka gotowane na twardo 1 por (biała część) 2 ogórki kiszone 1 jabłko słodkie 1 puszka groszku konserwowanego 1 puszka tuńczyka kapary z zalewy 1 pomidor 1 zielony ogórek 2 łyżki majonezu Sól pieprz czarny świeżo mielony natka pietruszki Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie kawałek kapusty pekińskiej drobno szatkujemy i przekładamy do miski i lekko solimy. Do pokrojonej kapusty dodajemy kawałek drobno pokrojonego pora, obranego ogórka kiszonego pokrojonego w kostkę, połówkę jabłka pokrojonego w drobną kostkę, jajka ugotowane obrane i pokrojone w większe kawałki oraz 1/2 małej puszki zielonego groszku. Pokrojone składniki doprawiamy pieprzem. Dodajemy majonez i mieszamy składniki. ( Do majonezu można dodać odrobinę jogurtu naturalnego). Na niewielki półmisek układamy na brzegach pokrojonego w plastry pomidora i ogórka zielonego - posypujemy solą i pieprzem. Na środek półmiska między pomidorem i ogórkiem wykładamy wymieszaną sałatkę z warzyw. Odsączonego tuńczyka wykładamy na wierzch sałatki dodając kapary i dekorując natką pietruszki. Sałatkę podajemy z pieczywem lub tostami na śniadanie lub kolację. Moja ulubiona sprawdzona sałatka. Sałatkę spożyć najlepiej tego samego dnia. Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z tuńczyka.
Top
Bottom