Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z winegretem z pieczonymi cytrynami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 871734" data-attributes="member: 10341"><p>Do <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=28771" target="_blank">winegretu z pieczonymi cytrynami</a> zrobiłam sałatkę warzywną z dodatkiem paluszków krabowych surimi i sera feta. Ale zacznijmy od początku. Podaję proporcje dla 2 - 3 osób.</p><p></p><p>[ATTACH=full]43351[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p>2 - 3 liście zielonej sałaty</p><p>spory pomidor obrany ze skórki</p><p>pół ogórka sałatkowego</p><p>6 - 8 paluszków krabowych surimi</p><p>plaster sera feta</p><p></p><p>Sałatę płuczemy, suszymy i rwiemy na mniejsze kawałki. Układamy na talerzach lub półmisku, zależnie czy ktoś chce podawać w porcjach czy też ogólnie dla wszystkich. Pomidor kroimy w półksiężyce i układamy na sałacie. Posypujemy kostkami obranego ogórka i pokrojonych paluszków surimi. Na wierzch dajemy kostki fety. Ja porcjowałam to na talerzach i każdy polewał sosem według uznania. Dla mnie wystarczyły trzy stołowe łyżki sosu na widoczną na zdjęciu ilość sałatki. Sałatka powinna być tylko zwilżona sosem, a nie w nim pływać. </p><p>Podejmowałam wczoraj tym skromnym lunchem moją przyjaciółkę (stąd zdjęcia), więc do sałatki podałam polędwicę wędzoną (tzw.łososiową) i bułkę paryską z masłem. Słodycze niestety już były z cukierni, ale za to bardzo smaczne. Całość wypadła doskonale. Resztę sałatki zjadłam na kolację już bez żadnych dodatków, i smakowała mi jeszcze bardziej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 871734, member: 10341"] Do [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=28771"]winegretu z pieczonymi cytrynami[/URL] zrobiłam sałatkę warzywną z dodatkiem paluszków krabowych surimi i sera feta. Ale zacznijmy od początku. Podaję proporcje dla 2 - 3 osób. [ATTACH=full]43351[/ATTACH] [B]Składniki[/B] 2 - 3 liście zielonej sałaty spory pomidor obrany ze skórki pół ogórka sałatkowego 6 - 8 paluszków krabowych surimi plaster sera feta Sałatę płuczemy, suszymy i rwiemy na mniejsze kawałki. Układamy na talerzach lub półmisku, zależnie czy ktoś chce podawać w porcjach czy też ogólnie dla wszystkich. Pomidor kroimy w półksiężyce i układamy na sałacie. Posypujemy kostkami obranego ogórka i pokrojonych paluszków surimi. Na wierzch dajemy kostki fety. Ja porcjowałam to na talerzach i każdy polewał sosem według uznania. Dla mnie wystarczyły trzy stołowe łyżki sosu na widoczną na zdjęciu ilość sałatki. Sałatka powinna być tylko zwilżona sosem, a nie w nim pływać. Podejmowałam wczoraj tym skromnym lunchem moją przyjaciółkę (stąd zdjęcia), więc do sałatki podałam polędwicę wędzoną (tzw.łososiową) i bułkę paryską z masłem. Słodycze niestety już były z cukierni, ale za to bardzo smaczne. Całość wypadła doskonale. Resztę sałatki zjadłam na kolację już bez żadnych dodatków, i smakowała mi jeszcze bardziej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka z winegretem z pieczonymi cytrynami
Top
Bottom