Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sałatka z zielonych pomidorów I
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Baśka" data-source="post: 21263" data-attributes="member: 18"><p>Sałatka z zielonych pomidorów I</p><p></p><p>składniki:</p><p>1,5 kg zielonych pomidorów</p><p>50 dag cebuli</p><p>4 szklalnki 6% octu </p><p>4 łyżki miodu</p><p>2 łyżki soli</p><p>łyżka musztardy</p><p>2 łyżeczki curry</p><p>1/2 łyżeczki zielonego zmielonego ziela angielskiego</p><p>1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego</p><p>Wykonanie:</p><p>Pomidory, umyć, osuszyć i pokroić w cienkie talarki. Układać warstwami w misce, przesypać solą, nakryć pokrywką i postawić w chłodnym miejscu na 24 godz. Do dużego garnka wlać ocet, dodać przyprawy oraz miód; zagotować na małym ogniu. Pomidory osączyć z soku, przełożyć do garnka, dodać obraną, pokrojoną w cienkie talarki cebulę. Zagotować, później ogień zmniejszyć i gotować jeszcze przez 10 min. Gorącą sałatkę przełożyć do wyprażonych w piekarniku słoików, zamknąć nakrętkami. Po wystudzeniu odstawić w chłodne suche miejsce.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Baśka, post: 21263, member: 18"] Sałatka z zielonych pomidorów I składniki: 1,5 kg zielonych pomidorów 50 dag cebuli 4 szklalnki 6% octu 4 łyżki miodu 2 łyżki soli łyżka musztardy 2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki zielonego zmielonego ziela angielskiego 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego Wykonanie: Pomidory, umyć, osuszyć i pokroić w cienkie talarki. Układać warstwami w misce, przesypać solą, nakryć pokrywką i postawić w chłodnym miejscu na 24 godz. Do dużego garnka wlać ocet, dodać przyprawy oraz miód; zagotować na małym ogniu. Pomidory osączyć z soku, przełożyć do garnka, dodać obraną, pokrojoną w cienkie talarki cebulę. Zagotować, później ogień zmniejszyć i gotować jeszcze przez 10 min. Gorącą sałatkę przełożyć do wyprażonych w piekarniku słoików, zamknąć nakrętkami. Po wystudzeniu odstawić w chłodne suche miejsce. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sałatka z zielonych pomidorów I
Top
Bottom