- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Sałatka ze świeżym szpinakiem
50 dag świeżego szpinaku
1 duży pęczek kopru
20 dag świeżych ogórków
10 dag świeżo obranych orzechów włoskich
8 dag płatków świeżo utartego parmezanu
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
sól do smaku
Szpinak układamy na półmisku, kładziemy na niego ogórki pokrojone w cienkie plasterki, następnie posypujemy drobno posiekanym koprem. Polewamy sosem z octu wymieszanego z oliwą, posypujemy po wierzchu posiekanymi orzechami i parmezanem. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Podajemy z grzankami lub z bagietką.
50 dag świeżego szpinaku
1 duży pęczek kopru
20 dag świeżych ogórków
10 dag świeżo obranych orzechów włoskich
8 dag płatków świeżo utartego parmezanu
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
sól do smaku
Szpinak układamy na półmisku, kładziemy na niego ogórki pokrojone w cienkie plasterki, następnie posypujemy drobno posiekanym koprem. Polewamy sosem z octu wymieszanego z oliwą, posypujemy po wierzchu posiekanymi orzechami i parmezanem. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Podajemy z grzankami lub z bagietką.