Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka ze szpinaku i truskawek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 868007" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis pochodzi z miesięcznika &quot;Kuchnia&quot;. Miały być babeczki, a skończyło się na sałatce. Zrobiłam ją dzisiaj z całej porcji i zjadłam zamiast obiadu. Podaję proporcje dla 2 osób.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p>10 dkg młodego szpinaku</p><p>1 garść orzeszków piniowych</p><p>10 - 15 truskawek</p><p>5 dkg parmezanu</p><p></p><p><strong>sos</strong></p><p>1,5 łyżki oliwy</p><p>1 łyżeczka octu balsamicznego</p><p>1 łyżeczka soku z cytryny</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Szpinak myjemy i usuwamy ogonki. Orzeszki prażymy na suchej patelni. Truskawki myjemy, osuszamy i usuwamy szypułki, a potem kroimy na ćwiartki. Parmezan skrawamy na cienkie wiórki obieraczką do warzyw. Wszystkie składniki łączymy razem i mieszamy. Osobno mieszamy składniki sosu, polewamy nim sałatkę i natychmiast podajemy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 868007, member: 10341"] Przepis pochodzi z miesięcznika "Kuchnia". Miały być babeczki, a skończyło się na sałatce. Zrobiłam ją dzisiaj z całej porcji i zjadłam zamiast obiadu. Podaję proporcje dla 2 osób. [B]Składniki[/B] 10 dkg młodego szpinaku 1 garść orzeszków piniowych 10 - 15 truskawek 5 dkg parmezanu [B]sos[/B] 1,5 łyżki oliwy 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz Szpinak myjemy i usuwamy ogonki. Orzeszki prażymy na suchej patelni. Truskawki myjemy, osuszamy i usuwamy szypułki, a potem kroimy na ćwiartki. Parmezan skrawamy na cienkie wiórki obieraczką do warzyw. Wszystkie składniki łączymy razem i mieszamy. Osobno mieszamy składniki sosu, polewamy nim sałatkę i natychmiast podajemy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka ze szpinaku i truskawek
Top
Bottom