Zaproponuję Wam kolejną odsłonę pyreczki. Sałatkę uwielbia cała moja rodzina. Najsmaczniejsza jest oczywiście w wersji "młoda pyreczka", ale również w pozostałych porach roku smakuje nam wyśmienicie.
Oto przepis.
1,5 kg ziemniaków
15 dag kiełbasy salami ( bardziej pracochłonna wersja: 20 dag boczku wędzonego)
1 słoiczek pieczarek marynowanych
1 słoiczek oliwek (ja wolę zielone, faszerowane papryką)
szczypior od dymki
sos czosnkowy
Ziemniaki gotujemy w łupinach, kroimy na pół-plasty. Solimy.
Dodajemy pokrojomą w paseczki salami, lub jak wspomniałam boczek wędzony, wcześniej przysmażony na patelni.
Odcedzamy pieczarki i oliwki i szczypior. Wszystkie składniki łączymy.
Dodajemy sos czosnkowy (dowolnie wg upodobań).
Sałatka wyśmienicie pasuje do grilowanego mięska .
Oto przepis.
1,5 kg ziemniaków
15 dag kiełbasy salami ( bardziej pracochłonna wersja: 20 dag boczku wędzonego)
1 słoiczek pieczarek marynowanych
1 słoiczek oliwek (ja wolę zielone, faszerowane papryką)
szczypior od dymki
sos czosnkowy
Ziemniaki gotujemy w łupinach, kroimy na pół-plasty. Solimy.
Dodajemy pokrojomą w paseczki salami, lub jak wspomniałam boczek wędzony, wcześniej przysmażony na patelni.
Odcedzamy pieczarki i oliwki i szczypior. Wszystkie składniki łączymy.
Dodajemy sos czosnkowy (dowolnie wg upodobań).
Sałatka wyśmienicie pasuje do grilowanego mięska .