Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka ziemniaczana "Bristol"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 772822" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Pomysł zaczerpnięty z miesięcznika &quot;Ty i Ja&quot;</span>. Opracowanie kulinarne Maria Lemnis i Henryk Vitry.</p><p>Jest to sałatka dla amatorów dań łagodnych, niezbyt ostrych.</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>1/2 kg ugotowanych w mundurkach ścisłych (nie rozgotowujących się) ziemniaków</p><p>25 dkg ugotowanego ( nie rozgotowanego selera)</p><p>15 dkg szynki</p><p>15 dkg gotowanej piersi kurzej</p><p>3 - 4 jajka na twardo</p><p>1/2 szklanki majonezu (plus 2- 3 łyżki )</p><p>5 łyżek kwaśnej (22%) śmietany</p><p>sok cytrynowy, sól i pieprz do smaku</p><p>zielona pietruszka do dekoracji</p><p></p><p>Obrane ziemniaki i seler, a także szynkę i pierś kurzą kroimy bardzo ostrym nożem na cienkie paseczki i łączymy z majonezem wymieszanym ze śmietaną i doprawionym do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sałatkę układamy w salaterce, polewamy jeszcze 2 - 3 łyżkami majonezu i dekorujemy pokrojonymi na ćwiartki jajkami na twardo. Sałatkę odstawiamy na 2 - 3 godziny do lodówki, żeby &quot;dojrzała&quot;. Przed podaniem ozdabiamy dodatkowo gałązkami zielonej pietruszki. Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 772822, member: 10341"] [SIZE=10]Pomysł zaczerpnięty z miesięcznika "Ty i Ja"[/SIZE]. Opracowanie kulinarne Maria Lemnis i Henryk Vitry. Jest to sałatka dla amatorów dań łagodnych, niezbyt ostrych. [B]Składniki [/B]1/2 kg ugotowanych w mundurkach ścisłych (nie rozgotowujących się) ziemniaków 25 dkg ugotowanego ( nie rozgotowanego selera) 15 dkg szynki 15 dkg gotowanej piersi kurzej 3 - 4 jajka na twardo 1/2 szklanki majonezu (plus 2- 3 łyżki ) 5 łyżek kwaśnej (22%) śmietany sok cytrynowy, sól i pieprz do smaku zielona pietruszka do dekoracji Obrane ziemniaki i seler, a także szynkę i pierś kurzą kroimy bardzo ostrym nożem na cienkie paseczki i łączymy z majonezem wymieszanym ze śmietaną i doprawionym do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sałatkę układamy w salaterce, polewamy jeszcze 2 - 3 łyżkami majonezu i dekorujemy pokrojonymi na ćwiartki jajkami na twardo. Sałatkę odstawiamy na 2 - 3 godziny do lodówki, żeby "dojrzała". Przed podaniem ozdabiamy dodatkowo gałązkami zielonej pietruszki. Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatka ziemniaczana "Bristol"
Top
Bottom