- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
600 - 700 g ziemniaków
Pół pęczka drobnego szczypiorku
Pół pęczka natki
Spora garść orzeszków pistacjowych
2 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku
Sok z 1 cytryny (albo ciut mniej .. bo ja jestem od cytryny uzależniona i pcham ja wszędzie
w ilościach prawie hurtowych
)
Ciut octu (niekoniecznie)
Sól, pieprz
Ziemniak gotować w osolonej wodzie 15 ? 20 minut , przestudzić i pokroić. Jako, że nasze
były małe wystarczyło je dziabnąć na pół
Pistacje rozdrobnić.
Szczypiorek posiekać
Zmiksować:
natkę, oliwę, ocet, sok z cytryny, czosnek. Doprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki zalać sosem, dodać pistacje, wymieszać. Odstawić do lodówki, żeby się smaki
przegryzły
Posypać szczypiorkiem i serwować
--
Pół pęczka drobnego szczypiorku
Pół pęczka natki
Spora garść orzeszków pistacjowych
2 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku
Sok z 1 cytryny (albo ciut mniej .. bo ja jestem od cytryny uzależniona i pcham ja wszędzie
w ilościach prawie hurtowych
Ciut octu (niekoniecznie)
Sól, pieprz
Ziemniak gotować w osolonej wodzie 15 ? 20 minut , przestudzić i pokroić. Jako, że nasze
były małe wystarczyło je dziabnąć na pół
Pistacje rozdrobnić.
Szczypiorek posiekać
Zmiksować:
natkę, oliwę, ocet, sok z cytryny, czosnek. Doprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki zalać sosem, dodać pistacje, wymieszać. Odstawić do lodówki, żeby się smaki
przegryzły
Posypać szczypiorkiem i serwować
--