- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
700 g młodych, niedużych ziemniaków
2 pomidory
2 szalotki
Sos:
pół pęczka natki
1 czubata łyżeczka musztardy Dijon
1 łyżka octu winnego (niekoniecznie)
sok z połowy cytryny
Oliwa
sól
pieprz
Ziemniaki umyć i oczyścić pobieżnie (młodych nigdy nie obieram, wystarczy je wyszorować grubszą częścią gąbki ). Ugotować. Przestudzić
Pomidory sparzyć i obrać ze skóry
Szalotki pokroić w plasterki
Składniki sosu zmiksować.
Ziemniaki zalać sosem. Odstawić, żeby całość się przegryzła
Dodać pomidory i szalotki.
2 pomidory
2 szalotki
Sos:
pół pęczka natki
1 czubata łyżeczka musztardy Dijon
1 łyżka octu winnego (niekoniecznie)
sok z połowy cytryny
Oliwa
sól
pieprz
Ziemniaki umyć i oczyścić pobieżnie (młodych nigdy nie obieram, wystarczy je wyszorować grubszą częścią gąbki ). Ugotować. Przestudzić
Pomidory sparzyć i obrać ze skóry
Szalotki pokroić w plasterki
Składniki sosu zmiksować.
Ziemniaki zalać sosem. Odstawić, żeby całość się przegryzła
Dodać pomidory i szalotki.