- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
1 szkl couscous (przygotowac zgodnie z instrukcja)
2 lyzki soku z cytryny
2 lyzki bialego octu winnego (ale moze tez byc jablkowy)
1 lyzka musztardy dijon
4 lyzeczki miodu
po 1/2 lyzeczki soli i pieprzu
5 lyzek oliwy
2 lodygi selera
1 czerwona papryka
2 pomidory (najlepiej wloskie, ale miesisty malinowy tez bedzie doskonaly)
2 dymki
1/2 szkl natki
1 lyzka estragonu swiezego lub lyzeczka suszonego
Sok, ocet i przyprawy z czesci 2giej wymieszac razem widelcem/trzepaczka albo wstrzasnac w sloiku robiac vinaigrette (oliwa na koncu).
Kus-kus dobrze wymieszac z drobno pokrojonymi warzywami i ziolami. Dodac sos, wymieszac jeszcze raz i gotowe.
Do 3 dni mozna przetrzymywac w lodowce.
2 lyzki soku z cytryny
2 lyzki bialego octu winnego (ale moze tez byc jablkowy)
1 lyzka musztardy dijon
4 lyzeczki miodu
po 1/2 lyzeczki soli i pieprzu
5 lyzek oliwy
2 lodygi selera
1 czerwona papryka
2 pomidory (najlepiej wloskie, ale miesisty malinowy tez bedzie doskonaly)
2 dymki
1/2 szkl natki
1 lyzka estragonu swiezego lub lyzeczka suszonego
Sok, ocet i przyprawy z czesci 2giej wymieszac razem widelcem/trzepaczka albo wstrzasnac w sloiku robiac vinaigrette (oliwa na koncu).
Kus-kus dobrze wymieszac z drobno pokrojonymi warzywami i ziolami. Dodac sos, wymieszac jeszcze raz i gotowe.
Do 3 dni mozna przetrzymywac w lodowce.