Kto nie lubi czosnku, niech tu nie zagląda
Składniki:
1 torebka ugotowanego ryżu
1/4 długiego zielonego ogórka
4 grubsze plastry szynki (nie konserwowej, raczej o bardziej wyrazistym smaku)
4 plastry sera królewskiego
puszka słodkiej kukurydzy
pół kabanosa
Sos:
2 gałązki koperku (posiekane)
1 mały jogurt naturalny
1 łyżka majonezu
ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
2 szczypty przyprawy kamisa: suszone pomidory z bazylią
Ogórka (bez skóry) kroimy na większe kawałki, ser i szynkę w kosteczkę, kabanosa na plasterki.
W półmisku mieszamy na początku tylko ryż z przygotowanym sosem, potem dodajemy resztę składników.
Proste i bardzo szybkie w wykonaniu. Zajadamy się sałatką z chrupiącym ciemnym chlebem ( np. orkiszowym)

Składniki:
1 torebka ugotowanego ryżu
1/4 długiego zielonego ogórka
4 grubsze plastry szynki (nie konserwowej, raczej o bardziej wyrazistym smaku)
4 plastry sera królewskiego
puszka słodkiej kukurydzy
pół kabanosa
Sos:
2 gałązki koperku (posiekane)
1 mały jogurt naturalny
1 łyżka majonezu
ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
2 szczypty przyprawy kamisa: suszone pomidory z bazylią
Ogórka (bez skóry) kroimy na większe kawałki, ser i szynkę w kosteczkę, kabanosa na plasterki.
W półmisku mieszamy na początku tylko ryż z przygotowanym sosem, potem dodajemy resztę składników.
Proste i bardzo szybkie w wykonaniu. Zajadamy się sałatką z chrupiącym ciemnym chlebem ( np. orkiszowym)