Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Salceson czekoladowo-śmietanowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sapphire" data-source="post: 847007" data-attributes="member: 14959"><p>2 szklanki mleka ubić z 2 śmietanami w proszku. Dodać do tego 3 kieliszki wódki i wystudzoną żelatynę (5-6 łyżek)</p><p>Całość wylać na podłużna blaszki. Po stężeniu pokroić w drobną kostkę.</p><p></p><p>4 paczki herbatników-rozgnieść</p><p>2 szklanki orzechów - rozgnieść</p><p></p><p>Zagotować: 1 szkl mleka, 2 kostki masła, 3 szkl cukru i kakao(dodać tyle, żeby masa była ciemna). Do gorącej masy dodać żelatynę w proszku (8-10 łyżek) i wystudzić. </p><p></p><p>Zanim masa kakaowa stężeje - połączyć ją z ciastkami i orzechami oraz białymi kostkami. Można wylać do keksówki (wyłożyć folią) albo butelki plastikowej. Z porcji wychodzą 3-4 keksówki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sapphire, post: 847007, member: 14959"] 2 szklanki mleka ubić z 2 śmietanami w proszku. Dodać do tego 3 kieliszki wódki i wystudzoną żelatynę (5-6 łyżek) Całość wylać na podłużna blaszki. Po stężeniu pokroić w drobną kostkę. 4 paczki herbatników-rozgnieść 2 szklanki orzechów - rozgnieść Zagotować: 1 szkl mleka, 2 kostki masła, 3 szkl cukru i kakao(dodać tyle, żeby masa była ciemna). Do gorącej masy dodać żelatynę w proszku (8-10 łyżek) i wystudzić. Zanim masa kakaowa stężeje - połączyć ją z ciastkami i orzechami oraz białymi kostkami. Można wylać do keksówki (wyłożyć folią) albo butelki plastikowej. Z porcji wychodzą 3-4 keksówki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Salceson czekoladowo-śmietanowy
Top
Bottom