Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Salée au Sucre
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 564840" data-attributes="member: 592"><p>Jakiś czas temu spytałam Bee 73 o szwajcarskie wypieki i dostałam min taki przepis.Pierwsza zaleta to szybkość wykonania ,drugi jest bardzo przyjemnie wilgotny i na ciepło w 4 osoby zjada sie go szybko.Polecam .A zdjęcie uzupełnie za drugim razem.A teraz cytuję przepis ,,słowami&quot;Bei</p><p><span style="font-size: 26px"><u><strong>Salée au Sucre</strong></u></span></p><p>( w tlumaczeniu doslownym bylo by to : ,, slone z cukrem )</p><p>300g maki</p><p>50g cukru</p><p>1/2 lyzeczki soli</p><p>75g masla</p><p>1.5dl letniego mleka</p><p>10-15g drozdzy</p><p></p><p>250g smietany (35-38%)</p><p>150g cukru</p><p></p><p>Drozdze rozpuscic w mleku. Make wymieszac z sola i cukrem. Rozpuscic maslo, dodac do maki razem z drozdzami, dobrze wyrobic. Przykryc, odstawic w cieple miejsce na ok. poltorej godz. Nastepnie wylozyc ciastem forme do tarty (uformowac brzeg) i odstawic do wyrosniecia jeszcze na 45 min.</p><p>Palcami nagniesc ciasto w formie ( obnizyc ), nastepnie na dno wsypac cukier a nastepnie wlac smietane.</p><p>Piec ok 20 min w temp. 180-200°C.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 564840, member: 592"] Jakiś czas temu spytałam Bee 73 o szwajcarskie wypieki i dostałam min taki przepis.Pierwsza zaleta to szybkość wykonania ,drugi jest bardzo przyjemnie wilgotny i na ciepło w 4 osoby zjada sie go szybko.Polecam .A zdjęcie uzupełnie za drugim razem.A teraz cytuję przepis ,,słowami"Bei [SIZE=12][U][B]Salée au Sucre[/B][/U][/SIZE] ( w tlumaczeniu doslownym bylo by to : ,, slone z cukrem ) 300g maki 50g cukru 1/2 lyzeczki soli 75g masla 1.5dl letniego mleka 10-15g drozdzy 250g smietany (35-38%) 150g cukru Drozdze rozpuscic w mleku. Make wymieszac z sola i cukrem. Rozpuscic maslo, dodac do maki razem z drozdzami, dobrze wyrobic. Przykryc, odstawic w cieple miejsce na ok. poltorej godz. Nastepnie wylozyc ciastem forme do tarty (uformowac brzeg) i odstawic do wyrosniecia jeszcze na 45 min. Palcami nagniesc ciasto w formie ( obnizyc ), nastepnie na dno wsypac cukier a nastepnie wlac smietane. Piec ok 20 min w temp. 180-200°C. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Salée au Sucre
Top
Bottom