Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Salsa truskawkowa*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 866420" data-attributes="member: 10341"><p>Ten sos wypatrzyłam w miesięczniku &quot;Kuchnia&quot; i postanowiłam zrobić go do dzisiejszego obiadu. Podane proporcje wystarczą podobno dla 4 - 6 osób, chociaż mnie przy próbowaniu tak zasmakowała, że zrobiłam z całej porcji i nie uważam, żeby było za dużo.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p>1 szklanka drobno pokrojonych truskawek</p><p>1/2 szklanki posiekanej kolendry</p><p>1 wypestkowana i posiekana papryczka chilli (miałam czerwoną)</p><p>3/4 szklanki drobno pokrojonych pomidorów bez skórki i nasion (wzięłam 2 średnie malinowe)</p><p>1/2 drobno pokrojonej czerwonej papryki</p><p>1 płaska łyżeczka soli (dałam pół łyżeczki)</p><p>szczypta pieprzu</p><p></p><p>Najbardziej pracochłonne jest posiekanie i przygotowanie wszystkich składników. Póżniej jest już prosto. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy i odstawiamy na co najmniej 30 minut do lodówki. Podajemy do pieczonych i smażonych ryb oraz mięs. Ja będę miała ze smażonym filetem z łososia. Zastanawiam się tylko, czy z młodymi ziemniakami, czy raczej z ryżem wypieczonym na sypko. Polecam do wypróbowania przy różnego rodzaju daniach mięsnych i rybnych.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 866420, member: 10341"] Ten sos wypatrzyłam w miesięczniku "Kuchnia" i postanowiłam zrobić go do dzisiejszego obiadu. Podane proporcje wystarczą podobno dla 4 - 6 osób, chociaż mnie przy próbowaniu tak zasmakowała, że zrobiłam z całej porcji i nie uważam, żeby było za dużo. [B]Składniki[/B] 1 szklanka drobno pokrojonych truskawek 1/2 szklanki posiekanej kolendry 1 wypestkowana i posiekana papryczka chilli (miałam czerwoną) 3/4 szklanki drobno pokrojonych pomidorów bez skórki i nasion (wzięłam 2 średnie malinowe) 1/2 drobno pokrojonej czerwonej papryki 1 płaska łyżeczka soli (dałam pół łyżeczki) szczypta pieprzu Najbardziej pracochłonne jest posiekanie i przygotowanie wszystkich składników. Póżniej jest już prosto. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy i odstawiamy na co najmniej 30 minut do lodówki. Podajemy do pieczonych i smażonych ryb oraz mięs. Ja będę miała ze smażonym filetem z łososia. Zastanawiam się tylko, czy z młodymi ziemniakami, czy raczej z ryżem wypieczonym na sypko. Polecam do wypróbowania przy różnego rodzaju daniach mięsnych i rybnych. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Salsa truskawkowa*
Bottom