Saltimbocca

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
Saltimbocca

2 cienkie sznycle cielęce a 150 g
4 plasterki szynki parmeńskiej
8 dużych listków szałwi (świeżych
lub suszonych)
sól, świeżo mielony pieprz
1 łyżka mąki
1-2 łyżki masła
1/8 l białego wina

Sznycle rozbić dłonią tak żeby były możliwie cienkie i każdy z nich obłożyć dwoma plastrami szynki. Na szynce ułożyć liście szałwi. Sznycle złożyć i spiqć wykałaczkami. Posolić, popieprzyć i obtoczyć w mące. Rozgrzać masło na patelni i smażyć sznycle z każdej strony po 3 min. Odstawić je w ciepłe miejsce. Pozostały po smażeniu sos zalać białym winem, zagotować i doprawić solą oraz pieprzem.
 

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0

Załączniki

  • Saltimbocca_z_kurczaka.JPG
    Saltimbocca_z_kurczaka.JPG
    184.8 KB · Wyświetleń: 3
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy