Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Saltimbocca
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 65284" data-attributes="member: 49"><p><strong>Saltimbocca</strong></p><p></p><p>2 cienkie sznycle cielęce a 150 g</p><p>4 plasterki szynki parmeńskiej</p><p>8 dużych listków szałwi (świeżych</p><p>lub suszonych)</p><p>sól, świeżo mielony pieprz</p><p>1 łyżka mąki</p><p>1-2 łyżki masła</p><p>1/8 l białego wina</p><p></p><p>Sznycle rozbić dłonią tak żeby były możliwie cienkie i każdy z nich obłożyć dwoma plastrami szynki. Na szynce ułożyć liście szałwi. Sznycle złożyć i spiqć wykałaczkami. Posolić, popieprzyć i obtoczyć w mące. Rozgrzać masło na patelni i smażyć sznycle z każdej strony po 3 min. Odstawić je w ciepłe miejsce. Pozostały po smażeniu sos zalać białym winem, zagotować i doprawić solą oraz pieprzem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 65284, member: 49"] [B]Saltimbocca[/B] 2 cienkie sznycle cielęce a 150 g 4 plasterki szynki parmeńskiej 8 dużych listków szałwi (świeżych lub suszonych) sól, świeżo mielony pieprz 1 łyżka mąki 1-2 łyżki masła 1/8 l białego wina Sznycle rozbić dłonią tak żeby były możliwie cienkie i każdy z nich obłożyć dwoma plastrami szynki. Na szynce ułożyć liście szałwi. Sznycle złożyć i spiqć wykałaczkami. Posolić, popieprzyć i obtoczyć w mące. Rozgrzać masło na patelni i smażyć sznycle z każdej strony po 3 min. Odstawić je w ciepłe miejsce. Pozostały po smażeniu sos zalać białym winem, zagotować i doprawić solą oraz pieprzem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Saltimbocca
Top
Bottom